Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε η 32η Philoxenia και της Hotelia - Τα μηνύματα για τον τουρισμό

«O τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας ενώνει» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia.  Η Ελλάδα μπορεί και θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια ως παγκόσμιος ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημερών είπε η κ. Κουντουρά.

Η υπουργός Τουρισμού είπε ότι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος αλλά και ο Οκτώβριος, ήταν οι καλύτεροι μήνες όλων των εποχών για τους περισσότερους προορισμούς της χώρας. «Ειδικότερα τον Οκτώβριο, καταγράφηκε αύξηση 25% στον αριθμό των διεθνών αεροπορικών αφίξεων, έναντι του περσινού Οκτωβρίου, σε συνέχεια της πολύ θετικής εικόνας του Σεπτεμβρίου, όπου οι πληρότητες άγγιξαν κατά μέσο όρο το 85% στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και έφτασαν έως και 100% στα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε.

Για το 2017 είπε ότι, στόχος του υπουργείου είναι να αποτελέσει αφετηρία για την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων με έμφαση στην ποιότητα.

Η Χαλκιδική στη Philoxenia

Tο περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, όπου είχαν σύντομη συνομιλία με στελέχη του τουρισμού στη Χαλκιδική. 

 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου έγινε απολογισμός της τουριστικής περιόδου και παρουσιάστηκε ό,τι καινούργιο ετοιμάζει ο Οργανισμός για την προβολή και διαφήμιση της Χαλκιδικής.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο portal της Χαλκιδικής www.visit-halkidiki.gr ενώ στο ξεκίνημα της εκδήλωσης θα βραβευτεί ο Αγιορείτης μοναχός Επιφάνειος για την προσφορά του στην ανάδειξη της Χαλκιδικής ώς κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού μέσω της Αγιορείτικης κουζίνας.

 

Στην έναρξη της τελετής των εγκαινίων, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φετινή διοργάνωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια ευρωπαϊκή έκθεση».

 

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι «η Philoxenia σηματοδοτεί μια νέα ταυτότητα της πόλης, την οποία δεν την είχε, ως ένας τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο».

 

Εξέφρασε, ωστόσο, την δυσαρέσκειά του για τις προγραμματισμένες εργασίες στο αεροδρόμιο Μακεδονία και ζήτησε από την υπουργό να συμβάλει προς μια θετική έκβαση: «Μάθαμε ότι το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης θα ?κλείσει? για έξι μήνες κατά 50%. Κυρία υπουργέ δεν πρέπει να γίνει με τίποτα αυτό το πράγμα. Πρέπει πάσει θυσία το αεροδρόμιο να μείνει ως έχει και να γίνουν οι εργασίες, αν είναι, από τον Οκτώβριο. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες και η Fraport μας έχουν πει ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 

Από την πλευρά της η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στην διοίκηση και στους ανθρώπους της ΔΕΘ, για την εξαιρετική διοργάνωση της Philoxenia και της Hotelia.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα