Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καλό ταξίδι αρχηγέ των γενναίων - του Αρ. Μανωλά

 ______________________ Άρθρο του  υποστράτηγου ε.α ΕΛ.ΑΣ., Αριστοτέλη Μανωλά *

 

Πέθανε το Σάββατο 17 Μαρτίου, ο Ταξίαρχος ε.α., Παπαμελετίου Γεώργιος. Ήταν ο δ/της της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, που συμμετείχε στην αποστολή "ΝΙΚΗ", πολέμησε και κατατρόπωσε τον Αττίλα και υπερασπίστηκε νικηφόρα το αεροδρόμιο Λευκωσίας.

 

Δακρύζω, συγκινούμαι και ανατριχιάζω διαβάζοντας τα κατορθώματά του. Κι όμως η πολιτεία, όπως δήλωσε η σύζυγός του, δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ για να τον τιμήσει και να αναγνωρίσει την προσφορά αυτού και των συνεργατών του. Όχι μόνο αυτό, αλλά μόλις έφτασε στον βαθμό του συνταγματάρχη, τον αποστράτευσαν με τον βαθμό του Ταξίαρχου! 

Δηλαδή οι "δημοκράτες" έκριναν, ότι αυτός ο παλικαράς με σπουδαία πολεμική εμπειρία δεν αξίζει να προαχθή και τον έκοψαν!

Έχετε δει κανένα δρόμο η πλατεία να έχει το όνομα του;

Πιστεύετε ότι, έστω μεταθανάτια, θα το κάνουν;

Εμ βεβαία δεν λεγόταν Φύσσας, ούτε προφανώς ήταν "αριστερός" ώστε και για κάτι απλό να γίνουν όλα τα ανωτέρω. 

Πόσοι γνώριζαν τι έκανε για την πατρίδα; Ακούσατε από κάποιο κανάλι να αναφέρουν κάτι; Ποσά πολλά του οφείλει η χώρα και δεν έκανε τίποτα! 

Ποιος όμως να κάνει; 

Ο Βαρβιτσιώτης της ΝΔ που δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα καθενός να καίει την ελληνική σημαία ή ο Πάγκαλος του ΠΑΣΟΚ, που χαρακτήρισε πανί την σημαία μας τη νύχτα των Ιμίων ή ο Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε διάλογο, προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της ελληνικής σημαίας; Αυτοί είναι οι δημοκράτες που μας κυβερνάμε από το 1974;

 

Πως κατάντησαν έτσι τη χώρα μας!

Είναι αυτή η Ελλάδα μας; Ε ΟΧΙ! Δεν θα επιτρέψουμε, δεν θα σ΄ αφήσουμε να χαθεις! Φτανει πια! Αρκετά σάς ανεχτήκαμε! Είμαστε κι εμείς εδω!

 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΛΙΚΑΡΕ!

Σ ευχαριστούμε και σ΄ ευγνωμονούμε για ό,τι έκανες για εμάς. Μπορεί να μην τιμήθηκες εσύ και οι στρατιώτες σου μέχρι τώρα, όμως σύντομα θα έρθει η ώρα που θα τιμηθείτε όπως σας αξίζει. Όπως αξίζει σε παλικαριά όπως εσύ και το όνομα σου θα γραφτεί στο βιβλίο των ηρώων, όπως ο Καραϊσκάκης, ο Κασλάς, ο Ευαγόρας Παλλικαρίδης κ.ά.

 

Υποκλίνομαι και γονατίζω μόνο σε τέτοια παλικαριά μόνο για σένα Ελλάδα.-

 

* Ο Αριστοτέλης Μανωλάς διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα