Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Η Ελίνα Τσένγκο του Κένταυρου Ν. Καλλικράτειας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ!

- Απίστευτη η Ελίνα Τζενγκο πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό Κ18 με βολή στα 65,90 μ. - 

 

Συνεχίζοντας τις μεγάλες διακρίσεις (1η Παγκόσμια Σχολική νίκη – Γυμνασιάδα Μαρόκο 2018, και 1η θέση στου Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018 Μπουένος-Άιρες ) η μαθήτρια –αθλήτρια του ΓΕ.Λ. Νέας Καλλικράτειας, Ελίνα Τζένγκο σημείωσε πριν από λίγη ώρα παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων στο αγώνισμα του ακοντισμού με επίδοση 65.90 m καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν 63.50.

 

Τη διάκριση αυτή η Ελίνα Τζένγκο πέτυχε στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας –Κύπρου σχολικού έτους 2018-2019 στην τελική (Γ Φάση) των αγώνων, η οποία ανατέθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Ιωαννίνων.

«Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονιά κορασίδα, ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη», είπε η Τζένγκο, μετά την επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ, ενώ τόνισε ότι στόχος της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 δεν είναι απλά μια θέση στο βάθρο, αλλά το χρυσό μετάλλιο.

 

Στην τελική φάση των αγώνων κλασσικού αθλητισμού συμμετέχουν πεντακόσιοι/ιες (500) μαθητές/τριες-αθλητές/τριες από όλη την Ελλάδα και σαράντα πέντε (45) μαθητές/τριες –αθλητές/τριες με τους συνοδούς τους από την Κύπρο οι οποίοι προκρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης (7 όμιλοι). Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς των αγωνισμάτων κλασσικού αθλητισμού και την ισχύουσα Υ.Α. αρ. 190677/Δ5 (Φ.Ε.Κ. 3754 Β΄/2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα