Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Συναρπαστικές ιστιοπλοϊκές μάχες στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου -ΦΩΤΟ-

Με τον καλύτερο τρόπο ανταμείφθηκαν τα πληρώματα των 35 σκαφών που μετέχουν στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου από τις καιρικές συνθήκες της Παρασκευής, καθώς ήταν αρκετά πιο ικανοποιητικές για ιστιοπλοΐα σε σχέση με τις δύο πρώτες ημέρες, με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις ιστιοδρομίες και να ξεκαθαρίσει αρκετά η κατάσταση.

 

Για τη φετινή χρονιά το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας συνδυάζεται με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αλλά και με το «X-Yachts Cup 2018», με τα σκάφη να ελλιμενίζονται στην υπέροχη μαρίνα του Porto Carras Grand Resort στην Χαλκιδική, η οποία παρέχει όλες τις ανέσεις στους ιστιοπλόους.

 

Στην κατηγορία ORC A το ELLINIXX-TRATA του Στέργιου Λεονταρίδη κέρδισε στις δύο από τις τρεις σημερινές παράκτιες κούρσες και με 12 βαθμούς ποινής έχει σαφέστατο προβάδισμα για την πρωτιά, τόσο στο Πανελλήνιο και στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου, όσο και στο «X-Yachts Cup 2018».

Στην κατηγορία ORC Β το PEGA-MUSTO με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη, επίσης επικράτησε, στις δύο από τις τρεις σημερινές κούρσες και δείχνει να είναι το φαβορί για την πρώτη θέση.

 

Στην κατηγορία Sport έγιναν δύο ιστιοδρομίες, τις οποίες κέρδισε το KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη που φαίνεται ότι δεν χάνει την πρωτιά. Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο με τις τελευταίες ιστιοδρομίες και τις απονομές στο Porto Carras Grand Resort.

 

 

Mετά από τέσσερις ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία προηγούνται:

ΟRC A

ELLINIXX-TRATA με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη

EX OFFICIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο

CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή

 

ΟRC B

PEGA-MUSTO με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη

TAMUMM-MARINESHOP με κυβερνήτη τον Aντώνη Κατιγιαννάκη

OXYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

 

SPORT (μετά από 3 ιστιοδρομίες)

KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη

CHRISTINA με κυβερνήτη τον Νίκο Γραμματικάκη

ENALLAX με κυβερνήτη τον Θόδωρο Τσακάλη

 

Τα τρία πρώτα σκάφη στις κατηγορίες, είναι αυτά που προηγούνται και στο «X-Yachts Cup 2018».

Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου είναι ο πιο ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε το 1978 με διοργανωτή το Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται στο Porto Carras Grand Resort  που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία στα ναυταθλητικά δρώμενα.

Φωτογραφίες: Nikos Pantis photography


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα