Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Aναλυτικός σχεδιασμός της ΕΠΣΧ για τη συνέχιση του πρωταθλήματος Νέων

H επιτροπή των τμημάτων υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής σε πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε  τον αναλυτικό σχεδιασμό της αναφορικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Νέων.

 Από τη φάση των ομίλων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί την 8η Ιανουαρίου 2017 θα προκριθούν από κάθε όμιλο οι δυο πρώτες ομάδες (6 ομάδες), καθώς και οι δυο καλύτερες τριταθλήτριες των ομίλων ( 2 ομάδες ), συνολικά δηλαδή οκτώ (8) ομάδες.

Η 2η (προημιτελική) φάση θα περιλαμβάνει σχηματισμό τεσσάρων (4) ζευγαριών – μετά από κλήρωση προημιτελικής και ημιτελικής φάσης που θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης - μετά την οριστικοποίηση των οκτώ ομάδων που προκρίνονται, τα οποία θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας στις 22 και 29 Ιανουαρίου 2017. Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών προκρίνονται στην ημιτελική φάση.

Στην 3η ( ημιτελική ) φάση, οι τέσσερις νικήτριες ομάδες των ζευγαριών της 2ης φάσης αγωνίζονται σε ζευγάρια, επίσης σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, στις 5 και 12 Φεβρουαρίου 2016. Οι νικητές προκρίνονται στον Τελικό που θα γίνει στις 19 ή 26 Φεβρουαρίου 2017.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη φάση των ομίλων, προκειμένου για θέσεις που οδηγούν στην πρόκριση στη 2η φάση, θα μετρήσουν κατά σειρά : α) οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες, β) η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες, γ ) ο καλύτερος συντελεστής τερμάτων ( τέρματα επίθεσης μείον τέρματα άμυνας ) σε όλους τους αγώνες του ομίλου, δ) η καλύτερη επίθεση και ε) αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.

Στους αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης, θα μετρήσει το σύνολο των τερμάτων που θα πετύχει κάθε ομάδα στους δυο αγώνες ( εντός και εκτός έδρας ). Σε περίπτωση επίτευξης ίσου αριθμού τερμάτων από τις δυο ομάδες, ΔΕΝ θα μετρήσουν τα εκτός έδρας τέρματα, αλλά θα ισχύσει ( στον επαναληπτικό προημιτελικό ή ημιτελικό ) η διαδικασία της εικοσάλεπτης ( 10΄ και 10΄ ) παράτασης και των πέναλτι αν χρειαστεί.

Τα έξοδα διαιτησίας των τεσσάρων ημιτελικών και του τελικού θα καλυφθούν από την Ένωση, ενώ στις ομάδες του Τελικού θα απονεμηθούν Κύπελλο και μετάλλια.

Οι ημερομηνίες των αγώνων προέκυψαν μετά από προγραμματισμό της επιτροπής και ενδέχεται να τροποποιηθούν με νεότερη απόφασή της, είτε λόγω έκτακτων γεγονότων, είτε λόγω αναγκών που σχετίζονται με τα χρονικά περιθώρια περαίωσης του πρωταθλήματος.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα