Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Α Αθλητικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ρεγκάτα Διαπόρου 2017 -ΦΩΤΟ-

Γράφει ο Μανώλης Τυφόξυλος, Ιδρυτικό μέλος & αθλήτης του ΝΑΣΥΟΠ, Εκπαιδευτής Ιστιοπλοϊας

 

Το πρωί της Κυριακής  τα σκάφη παρατάχτηκαν στην εκκίνηση μπροστά από το φάρο του λιμανιού του Όρμου περιμένοντας την απόφαση της επιτροπής δια τη διαδρομή του αγώνα . ήταν αυτό που περιμέναμε ολοι....Αμουλιανη..20 ναυτικά μίλια..!
Στις 11 δόθηκε η εκκίνηση, ο αέρας λίγος, με αυξητική τάση, αλλά  τελείως φάτσα  "κατατσίκαρα'  όπως λεν οι ντόπιοι ναυτικοί σε σχέση με το στόχο.


Έτσι τα σκάφη πήραν πορεία προς Δεβελίκι περιμένοντας το "γύρισμα " της Μπουκαδούρας" (τοπικός άνεμος που φύσει από τη θάλασσα προς τη Στέργιο) που θα τους πήγαινε πιο γρήγορα στο Ρυάκι, νησίδα στο ΒΑ άκρο της Αμουλιανής, οπού  ήταν και το σημείο στροφής.


Εδώ παίχτηκε ο αγώνας καθώς κάποια σκάφη κάνοντας κινήσεις "τακτικής" έστριψαν ΝΑ για να πάρουν τη Μπουκαδούρα πρώτοι...


Μετά το θεαματικό πέρασμα ανάμεσα απ το Ρυάκι και το Αμμούδι, τα σκάφη κατευθύνθηκαν προς Όρμο Παναγίας ... ο αέρας είχε πλέον δυναμώσει, ερχόταν κι από πλάγια και τα περισσότερα σκάφη σήκωσαν μπαλόνι, αυτό το 3ο πολύχρωμο εντυπωσιακό πανί, διπλασιάζοντας  την ταχύτητα τους.


Το DIZZY II του Γόργου Καταγιαννη, βρισκόταν μπροστά, με 2ο σε μικρή  απόσταση το ΝΑΥΚΡΑΤΟΥΣΑ με κυβερνήτη τον  Μανώλη Τυφοξυλο και ακολουθουσών SALONICA (Δ.Καστερας), ΚΟΖΑ (Μ.Αlbayrak)  ALCICIMICA (E.Bonnef)...
Πιο πίσω ο υπόλοιπος στόλος αλλά είχαν αρχίσει πλέον να δημιουργούνται διαφορές.


Σύμφωνα με το σύστημα "χωριζόμενου χρόνου" που ισχύει στους αγώνες Ανοιχτής θαλάσσης, το DIZZI  II που προηγείτο, δεν αρκούσε απλά να τερματίσει πρώτο αλλά να καλύψει  και το χρόνο που "χάριζε" στα υπόλοιπα σκάφη..
Αυτό δε μπόρεσε να το πετύχει, κι έτσι πήρε την πρωτιά στη γραμμή του τερματισμού, όχι όμως και στα αποτελέσματα!


Έτσι είναι οι αγώνες ιστιοπλοΐας, μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή, κι αυτή είναι μια από τις πολλές χαρές που έχει αυτό το σπορ...


Για μένα η μεγαλύτερη, είναι που βρίσκεσαι μέσα στη φάση, εσύ κι η παρέα σου, βλέπεις μέρη μοναδικής ομορφιάς όπως τα νησάκια του Διαπύρου και της Αμουλιανής, εδώ στα μέρη μας, κι αυτές  οι εικόνες γράφονται στο μυαλό και στην κάρδια και σε συντροφεύουν...


Το φινάλε δόθηκε στην απονομή, στην πλατειά του Όρμου, μπροστά στα γραφεία του ΝΑΣΥΟΠ. Πολύς κόσμος που ήρθε για την 6η Ρεγκατα μας, φίλοι κ αγωνιζόμενοι με τις οικογένειες τους , χειροκρότησαν τους νικητές, κι όλοι μαζί έδωσαν το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.


Άδω θαμάστε...

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα