Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Α Αθλητικά

Χάλκινο μετάλλιο και παλικαρίσια εμφάνιση από τον Οδ. Μουζενίδη -VIDEO-

Το πρώτο της μετάλλιο πανηγύρισε σήμερα η ελληνική αποστολή χάρη στην μαχητικότητα και την ικανότητα του Οδυσσέα Μουζενίδη, του ταλατνούχου αθλητή του ΑΣ Κένταυρος της Ν. Καλλικράτειας!

 

Ο αθλητής του ΑΣ Κενταύρου για μία ακόμη φορά στην σύντομη αθλητική του καριέρα έδειξε πόσο σπουδαίος είναι, αλλά και με πόσο πάθος αγωνίζεται.

 

Ο Μουζενίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της σφαιροβολίας με καλύτερη προσπάθεια στα 20,67 μ., από την τέταρτη του βολή, επίδοση που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Ο 18χρονος από την πρώτη βολή (19,98 μ.) βρέθηκε στα μετάλλια και δεν βγήκε από αυτά σε καμία προσπάθεια. Αντίθετα όταν έπεσε από την δεύτερη στην τρίτη θέση επιδίωξε να ανακάμψει, ωστόσο ο Σιμόν Μαζούρ στην τρίτη του βολή πέτυχε το 20,70 μ. και πέρασε δεύτερος. Σε εκείνο το σημείο ο Μουζενίδης απάντησε με τη βολή του πανελληνίου ρεκόρ, που όμως, δεν ήταν αρκετή να του αλλάξει θέση.

 

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και παρέμεινε στα μετάλλια, ένα χρόνο από τη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ στην Τιφλίδα. Ο Μουζενίδης έχει μπροστά του μία ακόμη χρονιά στην ίδια κατηγορία, προκειμένου να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ και να κατακτήσει μετάλλιο και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Ο Μάρκους Τόμσεν αποδείχθηκε ανίκητος σήμερα, αφού το 21,36 μ. ήταν πέρα από τις δυνάμεις κάθε άλλου αντιπάλου, ενώ ο Σίμον Μαζούρ ήταν τελικά δεύτερος με το 20,70 μ. της τρίτης του προσπάθειας. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 20,62 μ. και ανήκε στον Μουζενίδη από τις 27 Μαΐου του 2017 και τους αγώνας ρίψεων "Κώστας Σπανίδης".

Η Ελλάδα κατέκτησε σήμερα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση ύστερα από 12 χρόνια και τη διοργάνωση του Κάουνας και έφτασε αισίως τα 23 της στην ιστορία του θεσμού.

Επόμενος στόχος το μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2018 για τον Οδυσσέα Μουζενίδη

Τον επόμενο στόχο της καριέρας του έθεσε ήδη ο Οδυσσέας Μουζενίδης, λίγες μόλις ώρες από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eυρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο.

Ο έφηβος αθλητής, που αγωνίστηκε με σοβαρό τραυματισμό, όχι μόνο δεν έδειξε επηρεασμένος, αλλά κατάφερε να κάνει έναν δυνατό αγώνα και να κατακτήσει ένα ακόμη μετάλλιο. Επόμενος στόχος του, η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2018.

 

"Πολύ καλός αγώνας, τον ευχαριστήθηκα και τον κυνήγησα από την αρχής έως το τέλος. Ευχαριστώ τον φυσιοθεραπευτή της ομοσπονδίας Δημήτρη Χριστοδούλου, γιατί χωρίς τη δική του συμβολή δεν θα κατάφερνα να έρθω. Τώρα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 κι έπειτα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για την επόμενη χρονιά. Ηδη ο στόχος μου είναι το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20", είπε ο Μουζενίδης.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Γιώργος Μποτσκαριώβ δήλωσε: "Πριν περίπου δύο εβδομάδες υπέστη σοβαρό διάστρεμμα. Για δέκα ημέρες δεν μπήκαμε στην βαλβίδα γιατί δεν έπρεπε. Τις πρώτες στροφές τις κάναμε στο Γκροσέτο. Ηταν έτοιμος για τα 21,00 μ.,όμως, αυτό τον κράτησε πίσω. Από την άλλη θα μπορούσε να μην είχε καταφέρει καν να μπει στον αγώνα, οπότε μόνο ικανοποιημένοι πρέπει να είμαστε από αυτό το αποτέλεσμα".

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα