Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Α Αθλητικά

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ - Νίκησε 2-1 τον Άρη

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο ΠΑΟΚ πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σε βάρος του Άρη και κατέκτησε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Τα πρώτα λεπτά δεν μας χάρισαν κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία, αλλά αρκετές δυναμικές μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φάσεις κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες των παικτών του. Ο Άρης ήλεγχε την κατάσταση με την εστία του Κουέστα να μην απειλείται ιδιαίτερα. Αυτό άλλαξε στο 30′, όταν ο Ζίβκοβιτς έκλεψε στο κέντρο από τον Μορόν, πήρε μέτρα στο χορτάρι, βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Τόμας και ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα στο τετ α τετ για το 1-0. Στο τελευταίο τέταρτο οι “κιτρινόμαυροι” ανέβηκαν και έψαξαν την ισοφάριση, αλλά οι περισσότερες ευκαιρίες τους δεν κατέληξαν σε τελική προσπάθεια, και η μία που… άγχωσε την αντίπαλη άμυνα αντιμετωπίστηκε από τον Κοτάρσκι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους παίκτες του Μάντζιου. Μόλις στο 47ο λεπτό ο Οντουμπάτζο γύρισε από τα δεξιά, ο Μορόν έπιασε ένα απίστευτο γυριστό στα όρια της περιοχής και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 1-1 που έβαλε… φωτιά σε “Κλεάνθης Βικελίδης” και “OPAP Arena”. Οι “ασπρόμαυροι” άργησαν, αλλά ισορρόπησαν το παιχνίδι σε μία στιγμή που έμοιαζαν να χάνουν την ψυχραιμία τους. Η ισορροπία όμως έφερε και γκολ, όταν στο 62′ ο Κωνσταντέλιας έκανε μία… μαγική ατομική ενέργεια, τροφοδότησε τον Τάισον και αυτός με ένα φοβερό σουτ νίκησε τον Κουέστα για το 2-1. Ωστόσο, οι ισορροπίες άλλαξαν στο 78ο λεπτό όταν ο Μιχαηλίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΓΚΟΛ: 47′ Μορόν – 30′ Τόμας, 62′ Τάισον
Κίτρινες: 39′ Μοντόγια, 55′ Βερστράτε, 88′ Γκαρσία – 1′, 78′ Μιχαηλίδης, 77′ Κωνσταντέλιας
Κόκκινη: 
Δοκάρι: –

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (87′ Μοντόγια), Βερστράτε (66′ Γκαρσία), Ζουλ (87′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (87′ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (72′ Ζαμόρα), Μορόν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80′ Νάσμπεργκ), Τάισον (66′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (66′ Σαμάτα).

Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας στο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε άξιος Πρωταθλητής Ελλάδας, στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα που γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απόψε η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει τον ένα από τους δυο μεγάλους τίτλους που διεκδικούν οι ομάδες της και μακάρι το επόμενο Σάββατο να πετύχουν το double, για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία της πόλης, δίνοντας έτσι ισχυρή ώθηση στον αθλητισμό της Βόρειας Ελλάδας. Στον αθλητισμό που ενώνει, που προάγει την ευγενή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό. Μακριά από τη βία που διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα και ακυρώνει τις προσπάθειες των αθλητών. Θεσσαλονίκη, μπορείς!».

καθυστέρηση.

paok-02__2_
paok-02__3_
paok-02__4_
6226420



paok3__1_






PAOK__7_
PAOK__8_
PAOK__6_


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα