Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιερέας έριξε βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες - Καλά στην υγεία του ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας

Ενα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Μονή Πετράκη, σε Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα περί ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό, μάλλον βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Νικόδημος, Αρτας, Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ', Κηφισιάς, Κύριλλος, Γουμενίσσης, Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr o Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσκομείο με λίγα εγκάυματα στα χέρια του και στο πρόσωπο.  Είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται σύντομα να βγει από το Νοσοκομείο.

Εκατοντάδες μηνύματα καταφθάνουν στη Μητρόπολη Κασσανδρείας από ιερείς και πιστούς της Μητροπόλεως με ευχές για περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Μητροπολίτη.


Οι τέσσερις από τους μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του «Γ. Γεννηματά» με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Στο «Λαϊκό» βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Σταγών, Θεόκλητος, που ήταν μπροστά στο περιστατικό, μίλησε στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά μετά την επίθεση. Όπως είπε, «ο κατηγορούμενος, ο οποίος καθηρέθη για τα παραπτώματα που είχε κάνει, δεν το δέχτηκε και το έριξε (το βιτριόλι) στους αρχιερείς».


Ιερέας από τη Βέροια ο δράστης της επίθεσης

Ο δράστης, ιερέας από τη Μητρόπολη Βέροιας, είχε μαζί του μπουκάλι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στο πρόσωπο και στο σώμα, κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος ιερέας επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσοι κάθονταν στην έδρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από τη Μονή Πετράκη και έπεσε πάνω του, ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.

Μια ομάδα τεσσάρων φρουρών -πεζή περιπολία της ΕΛ.ΑΣ.- που βρίσκονταν τυχαία στην περιοχή, κατάφερε να συλλάβει τελικά τον δράστη.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα