Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο Δημοτικό Bρεφικό Σταθμό Μουδανιών

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς  οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί σύντομα ο νέος Δημοτικός Βρεφικός Σταθμός στα Νέα Μουδανιά. Το κτίριο βρίσκεται απέναντι από το Προσκοπείο κι όταν λειτουργήσει θα φιλοξενήσει 24 βρέφη.


Οι απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής και διαμορφώσεων γίνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών, τις Προδιαγραφές του Π.Δ 99/2017 και του Κανονισμού Πυροπροστασίας, υπό το συντονισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέας Προποντίδας.


Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω εργασίες:
• Καθαίρεση της υφιστάμενης ψευδοροφής για την τοποθέτηση νέας σύγχρονης εγκατάστασης ψύξης/ θέρμανσης μέσα σε νέα ψευδοροφή.

• Διαρρύθμιση των χώρων εσωτερικά με την κατασκευή  χωρισμάτων από γυψοσανίδες.  Διαμόρφωση κατά τόπους ανοιγμάτων μεταξύ των χώρων για να υπάρχει ορατότητα των βρεφονηπιοκόμων προς τα βρέφη.

• Επένδυση των τοίχων των χώρων υγιεινής, αλλαγής πάνας, κουζίνας και πλυντηρίου/ακαθάρτων  μέχρι ύψος 1,60 μ. από το δάπεδο, με πλακίδια πορσελάνης.

• Εγκατάσταση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, εξαερισμών, καθώς και των απαραιτήτων ειδών υγιεινής σε όλους τους χώρους υγιεινής και αλλαγής πάνας. Ανακαίνιση  υφιστάμενων χώρων υγιεινής σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

• Ανακατασκευή των προσόψεων.  Ενίσχυση της θερμομόνωσης με θερμοπροσόψεις.

• Τοποθέτηση κουφωμάτων. Τα παράθυρα  στους χώρους απασχόλησης, ύπνου και γενικά διαμονής των βρεφών έχουν ανοιγόμενα φύλλα πάνω από το 1,50 μ. από το δάπεδο για λόγους ασφαλείας.

• Βαφή των τοίχων με κατάλληλα, μη τοξικά χρώματα, σε χαρούμενους χρωματισμούς, που να μπορούν να πλένονται.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες και αναμένονται σύντομα να ολοκληρωθούν:
• Τοποθέτηση στα παράθυρα των αιθουσών απασχόλησης και ύπνου βρεφών,  εσωτερικά και μέχρι ύψους 1,50 μ. από το δάπεδο,  κιγκλιδωμάτων ασφαλείας.

• Τοποθέτηση επίπλων κουζίνας και πάγκων.

 

Υπολειπόμενες εργασίες :
• Επένδυση δαπέδου με «μαλακό», αντιολισθητικό δάπεδο  χωρίς ανισοσταθμίες.
• Τοποθέτηση μηχανισμού ψύξης/ θέρμανσης εντός ψευδοροφής.
• Κατασκευή,  ραμπών γεφύρωσης της αυλής με τις εισόδους και τον χώρο αναμονής. Ανακατασκευή του υφιστάμενου πλακοστρωμένου πεζοδρομίου γύρω από το κτίριο, ώστε να δημιουργηθεί περιφραγμένος αύλειος χώρος.
«Είναι μία σημαντική δομή, που θα λειτουργήσει μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας. Μέλημα μας, είναι να είμαστε δίπλα στους γονείς, οι οποίοι λόγω της εργασίας τους είναι απαραίτητο ν’ αφήνουν τα παιδιά τους στον βρεφικό σταθμό. Ταυτόχρονα επιθυμούμε να παράσχουμε στα παιδιά τα καλύτερα εφόδια και τις καλύτερες συνθήκες από τη βρεφική ακόμα ηλικία», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα