Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε εφαρμογή το τουριστικό πρόγραμμα του Δήμου Αριστοτέλη

Την έναρξη υλοποίησης του εγκεκριμένου -και από τον ΕΟΤ- τουριστικού προγράμματος του Δήμου Αριστοτέλη για το 2021, σηματοδοτεί η έγκριση δαπανών για την πρώτη δέσμη μέτρων προβολής και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν:
• Η δημιουργία τριών ηλεκτρονικών θεματικών εντύπων για τον προσκυνηματικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό και τον περιπατητικό τουρισμό.


• Η υλοποίηση τριών D2D προγραμμάτων επαγγελματικών παρουσιάσεων και η φιλοξενία αποστολών για την ανάδειξη του θαλάσσιου εναλλακτικού τουρισμού, του trekking και του camping σε ειδικά γραφεία προώθησης αντίστοιχων τουριστικών “πακέτων” και δραστηριοτήτων στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ελβετία.


• Η υλοποίηση δύο D2D προγραμμάτων επαγγελματικών παρουσιάσεων και η φιλοξενία αποστολών για την προώθηση του τουρισμού πολυτελείας στον Δήμο Αριστοτέλη (luxyry) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κατάρ.
• Η δημιουργία πολιτιστικής ενότητας με τίτλο «τα Αριστοτέλεια» στην νέα υπό διαμόρφωση travel ιστοσελίδα του Δήμου Αριστοτέλη.


• Η υλοποίηση προγράμματος ανάδειξης της χαρτογραφημένης προσκυνηματικής περιήγησης με τίτλο «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα», στη Ρωσία και στο Καζακστάν, με D2D επαγγελματικές παρουσιάσεις, αποστολές, σχεδιασμό τουριστικών “πακέτων” για τις συγκεκριμένες αγορές, κ.α


• Η πραγματοποίηση Digital D2D προγράμματος  επαγγελματικών παρουσιάσεων σε τουριστικά γραφεία της Δανίας για την προώθηση του sea & sun τουρισμού και τις θεματικές του προτάσεις.


• Η ανάθεση υπηρεσιών Συμβούλου για το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση του εγκεκριμένου προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης Δήμου Αριστοτέλη.


• Η ανάδειξη του καλοκαιρινού τουρισμού μέσω θεματικών δικτυώσεων και εκδηλώσεων στις Βαλεαρίδες Νήσους και στη Σικελία (δικτύωση της Αμμουλιανής).

 

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:
«Αναπτύσσουμε πάνω από 18 μορφές εναλλακτικού τουρισμού, τις οποίες συνδέουμε τη μια με την άλλη και όλες μαζί με την πολυσύνθετη κληρονομιά μας. Ανοίγουμε τουριστικές αγορές για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής.
Προσεγγίζουμε τις υφιστάμενες με ευρηματικούς τρόπους. Αξιοποιούμε όλα τα δυνατά ιστορικά brands, τον Αριστοτέλη, το Άγιον Όρος, τον Ζορμπά, “οικοδομώντας” τουρισμό πάνω σε αυτά. Προσκαλούμε ομολόγους μου, Eυρωπαίους Δημάρχους στην περιοχή, προκειμένου να αποκτήσουν τη δική μας τουριστική εμπειρία και να κατανοήσουν την ιστορία μας.
Οι Δήμαρχοι Σπλιτ, Φράιμπουργκ και Βαρκελώνης θα είναι οι πρώτοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Οικοδομούμε στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους φορείς: της εκκλησιαστικής, πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής, επιστημονικής, πολιτιστικής, αθλητικής, τουριστικής, αυτοδιοικητικής και διεθνούς κοινότητας.
Με σταθερό βηματισμό, και με συμμάχους το τοπικό επιχειρηματικό δυναμικό, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και κυρίως την δημιουργική συμμετοχή των συμπολιτών μας, δημιουργούμε τον πλέον εναλλακτικό εθνικό τουριστικό προορισμό.»

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα