Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καναδάς και ΗΠΑ χαιρετίζουν τη συμφωνία για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

ην υπογραφή της αναθεωρημένης επενδυτικής σύμβασης μεταξύ της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" και της ελληνικής κυβέρνησης χαιρετίζουν οι πρεσβείες του Καναδά και των ΗΠΑ στη χώρα μας, με κοινή ανακοίνωση των επικεφαλής τους, Μαρκ Άλεν και Τζέφρι Πάιατ. Η συμφωνία, όπως εκτιμούν οι κ.κ. Άλεν και Πάιατ, θα φέρει περίπου 1,7 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στη χώρα μας από τη Βόρεια Αμερική για μια περίοδο 23 ετών για την ανάπτυξη των μεταλλείων της Κασσάνδρας στη βορειοανατολική Χαλκιδική.



Επίσης, οι δύο πρέσβεις διαβεβαιώνουν ότι οι επενδύσεις αυτές θα πληρούν τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, θα δημιουργήσουν έως 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα και θα προσφέρουν αυξημένα έσοδα για την ελληνική οικονομία.

Περαιτέρω, χαιρετίζουν ιδιαίτερα τη δέσμευση της Eldorado Gold για ένα σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής ανάπτυξης ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ στις τοπικές κοινότητες κατά τη διάρκεια της επένδυσης.

Τέλος, αναγνωρίζουν τις στοχευμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για παγκόσμιες επενδύσεις και καλωσορίζουν τα αμοιβαία οφέλη που θα φέρει η σημερινή ανακοίνωση.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε σήμερα με συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, του CEO του ομίλου Eldorado Gold, George Burns, του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή του ομίλου, Χρήστου Μπαλάσκα και των πρέσβεων του Καναδά και των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα