Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο δημάρχος Ν.Προποντίδας Μ. Καρράς στα Σήμαντρα

Την Κοινότητα Σημάντρων επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μ. Καρράς, όπου με τον αντιδήμαρχο Κ. Κοκκινίδη  και τον πρόεδρο της Κοινότητας Σωτήρη Μιστιλίδη συζήτησαν κυρίως κάποια ζητήματα ύδρευσης.

 

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν μία γεώτρηση του Δήμου στην περιοχή «Μεσές», όπου άμεσα θα κατασκευασθεί αγωγός περίπου 2.700 μέτρων, για να οδηγεί το νερό στην υφιστάμενη δεξαμενή στην περιοχή «Ξεροπήγαδο», ώστε να ενισχυθεί το υδρευτικό δίκτυο. Επιπλέον, δόθηκε ήδη σχετική εντολή από τον δήμαρχο για άμεση αντικατάσταση τμήματος αγωγού στην περιοχή του γηπέδου, που προκαλεί συχνές βλάβες.


Αναφορικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Σημάντρων έγινε γνωστό ότι, σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία ολοκληρώνεται σύντομα η ανασκαφική δραστηριότητά της και θα επανεκκινήσουν οι εργασίες. Επιπλέον, δημοπρατήθηκε η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γυμνασίου- Λυκειακών Τάξεων και εντός του επομένου τριμήνου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη εργασιών.


Πρόσφατα, ακόμη, τοποθετήθηκαν παγκάκια στην πλατεία Σημάντρων και στην υποβληθείσα πρόταση της πρόσκλησης «Αστικής Αναζωογόνησης» του προγράμματος Αντ. Τρίτσης για τα Σήμαντρα περιλαμβάνεται η ανάπλαση των οδών της περιοχής του κεντρικού ναού των Σημάντρων, καθώς η οδός που  συνδέει την περιοχή αυτή με την πλατεία.  Επιπλέον, υποβλήθηκε ήδη η πρόταση προσεισμικού ελέγχου για όλα τα Δημοτικά Κτίρια, όπου μέσα σε αυτή περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση στατικότητας και επισκευής της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου.


Επίσης,  σε άλλη πρόταση του Αντ. Τρίτσης για τα έργα ύδρευσης περιλαμβάνεται η αντικατάσταση τμημάτων του υδρευτικού αγωγού, καθώς και η τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων. Τέλος, εκπονείται στην παρούσα φάση η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας από το κεντρικό ρέμα των Σημάντρων. Μετά την ολοκλήρωσή της θα αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα