Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άγνωστοι βανδάλισαν τον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Καλλικράτειας

Άγνωστοι δράστες την Τρίτη το βράδυ παραβίασαν το χώρο που φυλάσσεται η λαογραφία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Καλλικράτειας, στο παλιό δημοτικό σχολείο, με σκοπό να αφαιρέσουν ορισμένα αντικείμενα.

 

Σύμφωνα με το Σύλλογο, στο χώρο καταγράφηκαν και κάποιοι βανδαλισμοί, ενώ έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία.

 

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου ζητεί τη συνδρομή των δημοτών για τη διαφύλαξη των αντικειμένων. 

"...Ευτυχώς για όλους εμάς που τιμούμε και σεβόμαστε την παράδοση και αντιλαμβανόμαστε οτι η λαογραφία είναι πολύτιμος θησαυρός, δεν αφαιρέθηκαν αντικείμενα από το χώρο, ούτε έχουν υποστεί φθορές.

Βρέθηκαν όμως διάσπαρτα στην αίθουσα, πράγμα που δείχνει πως είχαν επιλεγεί κάποια απ` αυτά για να μεταφερθούν.

Τις επόμενες ώρες και ημέρες, η αστυνόμευση του χώρου θα εντατικοποιηθεί και έχει κληθεί η σήμανση καθως υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα.  Παρακαλείται όποιος είδε ή θα δει κάποια ύποπτη κίνηση τις επόμενες ώρες στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα ή με κάποιο απ` τα μέλη του συλλόγου

Νόνη 698 616 4519
Μαρία 697 350 5237
Παρακαλούμε όλο το χωριό να συνδράμει σε αυτή μας την προσπάθεια για την αξιοπρεπή διαφύλαξη των αντικειμένων, μέχρι να μεταφερθούν σε άλλο χώρο".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα