Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπεγράφη μεταξύ ΕΤΑΔ - Δήμου Αριστοτέλη η παραχώρηση της παραλίας Στρατωνίου

Κρίσιμο βήμα προς την υλοποίηση του πολυσυζητημένου έργου αποκατάστασης και ανάδειξης της παραλίας του Στρατωνίου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, όπου υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της παραλιακής ζώνης από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου στον Δήμο Αριστοτέλη, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ ΑΕ κ. Στέφανου Βλαστού και του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου.


Η παραχώρηση που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, προβλέπει κόστος μίσθωσης από τον Δήμο 25.000 ευρώ ετησίως, διάρκεια τεσσάρων ετών και προοπτική ανανέωσης για ένα ακόμα έτος. Αποτελεί δε την απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ο Δήμος Αριστοτέλη, να διεκδικήσει την προβλεπόμενη -από την ισχύουσα ΚΥΑ που συνοδεύει την μεταλλευτική δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός»- χρηματοδότηση της μελέτης και υλοποίηση του έργου περιβαλλοντικής αποκατάστασης και αρχιτεκτονικής ανάπλασης της παραλίας του Στρατωνίου, που αποτελεί προγραμματική στόχευση και επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη συνολική τουριστική ανάπτυξη του παράκτιου μετώπου, χωρίς εξαιρέσεις.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεν περιβαλλοντική αποκατάσταση αποτελεί συμβατική υποχρέωση της επενδύτριας εταιρείας, ή οποία στο παρελθόν είχε δηλώσει ανοιχτή στο ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει και την εν συνεχεία ανάπλαση, ενώ ήδη χθες συμφωνήθηκε η ενιαία αντιμετώπιση των δύο παρεμβάσεων στο στάδιο της μελέτης.


Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά τα εξής:


«Σήμερα καταφέραμε να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα που έμενε μετέωρο για δεκαετίες και θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Μέσα σε έναν χρόνο θητείας ακριβώς, καταφέραμε να υπερκεράσουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και αβελτηρίες που κρατούσαν καθηλωμένο το έργο αποκατάστασης και ανάπλασης της παραλίας του Στρατωνίου. Από τις πρώτες επαφές που είχα με την ΕΤΑΔ, ήμουν αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε. Προτίμησα να μη μιλήσω σχετικά πριν τη σημερινή υπογραφή, γιατί τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει η αισιοδοξία των αρχών, αλλά τα αποτελέσματά τους. Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου φιλοσοφία. Γι` αυτό σήμερα, παρουσιάζουμε ένα αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αρκετών μηνών. Σύντομα, φιλοδοξώ να έχουμε νεότερα και για το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει, ώστε το Στρατώνι να αναβαθμίσει εντυπωσιακά τις αξιώσεις του ως προορισμός στον τουριστικό χάρτη.»

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα