Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δήμος Κασσάνδρας: Ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο σύμβουλοι της παράταξης Κυρίτση μετά τη διαγράφη τους

Στη διαγραφή των δημοτικών συμβούλων Μαρίας Παπαδημητρίου και Ιωάννη Σερέτη προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανανεωτική Προοπτική Κασσάνδρας", Βασίλης Κυρίτσης.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, η διαγραφή τους οφείλεται  στη "συνεχή διαφοροποίηση τους σε σχέση με τις αρχές, τις αξίες και το πρόγραμμα της παράταξης" και τους ζητείται να παραδώσουν τις έδρες τους.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Κασσάνδρας σε δική τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή τους δυναμώνει για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τον τόπο τους, με περισσότερο ζήλο και ανεξαρτησία.

 

Η ανακοίνωση της παράταξης "Ανανεωτική Προοπτική Κασσάνδρας"αναφέρει:

"Η “ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ “ ανακοινώνει τη διαγραφή από την δύναμη της παράταξης των δημοτικών συμβούλων Μαρίας Παπαδημητρίου και Ιωάννη Σερέτη .

Η συνεχής διαφοροποίηση τους σε σχέση με τις αρχές , τις αξίες και το πρόγραμμα της παράταξης , το πρόγραμμα το οποίο ψηφίσθηκε από το 30% των πολιτών της Κασσάνδρας, δεν μας επιτρέπουν  την κοινή συμπόρευσή μας

Τους ευχαριστούμε για τις κοινές προσπάθειές μας έως τώρα  και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στην από εδώ και πέρα πορεία τους.
Κρίνεται εύλογο και δημοκρατικό από την στιγμή που δεν τους εκφράζει το πρόγραμμα της Ανανεωτικής Προοπτικής Κασσάνδρας  με την οποία εκλέχθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι να παραδώσουν την έδρες τους.

Ο επικεφαλής της παράταξης
 Κυρίτσης Βασίλειος"

 

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Παπαδημητρίου και Γιάννης Σερέτης αναφέρουν:

 

" Με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες της Κασσάνδρας ανακοινώνουμε ότι η διαγραφή μας από την Παράταξη "Ανανεωτική Προοπτική Κασσάνδρας" μετά από πρόταση του επικεφαλής της Βασίλη Κυρίτση, μας δυναμώνει για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, με περισσότερο ζήλο και ανεξαρτησία.


Ενημερώνουμε τους πολίτες αλλά και την Ελάσσονα Αντιπολίτευση, ότι δεν θα παραδώσουμε τις έδρες μας όπως μας ζητήθηκε, καθώς τιμούμε την ψήφο των πολιτών της Κασσάνδρας στο πρόσωπό μας.
Οι έδρες που καταλαμβάνουμε είναι αποτέλεσμα της Δημοκρατικής, λαικής βούλησης και της εκλογικής επιλογής των πολιτών.


Επιλογής που βασίζεται κατά κανόνα στο έργο, την προσωπικότητα,την προσφορά και την κοινωνικότητα του καθε υποψηφίου.
Η συμμετοχική διαδικασία είναι εκείνη που προσδίδει το τελικό εκλογικό ποσοστό σε μια Παράταξη.
Αθροιστικά.
Συμβάλλαμε ως δύο από τους εκλεγμένους της Παράταξης στη διαμόρφωση του τελικού ποσοστού της στο 30%.
Συνεπώς, το 30% δεν επιμερίζεται προς όφελος ή εις βάρος οποιουδήποτε κατά το δοκούν.

Ενημερωθήκαμε για τη διαγραφή μας από το Facebook.

Η συνεδρίαση της Παράταξης δε, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 25-08-2020 στις 12.00 ενώ εμείς ενημερωθήκαμε γι αυτό μόλις μία ώρα πριν,γεγονός που δε μας άφηνε περιθώρια να είμαστε παρόντες στη διαδικασία η οποία μας αφορούσε άμεσα.
Συνεπώς, η διαγραφή μας εξετελέσθη με εμάς απόντες και παροπλισμένους, χωρίς διάλογο παρά το ότι ζητήσαμε τη μετάθεση της συνεδρίασης σε χρόνο που να διευκολύνει και εμάς.
Η μέχρι σήμερα στάση μας αλλά και η στάση που θα τηρήσουμε στο μέλλον, ως αιρετοί, έχει μόνο έναν στόχο: την προσφορά στον πολίτη της Κασσάνδρας με τον καλύτερο τρόπο.
Έντιμα, ξεκάθαρα και με διάλογο.

Η Δημοκρατία, υπηρετείται μόνο μέσα από την πολυφωνία και την τεκμηριωμένη ψήφο την οποία υπαγορεύει το αξιακό σύστημα που ο καθένας μας φέρει.

Κατα καιρούς διαφορετική ψήφο απο την Παράταξη κατέθεσαν και άλλα μελη της,χωρίς όμως αυτά ποτέ να στοχοποιηθούν από τον επικεφαλής της.

Εαν η δική μας διαφορετική άποψη δεν θεωρείται θεμιτή εντός της Παράταξης, οφείλουν όσοι δεν τη δέχονται,να αναθεωρήσουν την άποψή τους περί Δημοκρατίας και εν τέλει περί σύνθεσης και πλουραλισμού στην Αυτοδιοίκηση.
Η διαγραφή μας, μας οπλίζει με θάρρος και δύναμη να συνεχίζουμε να υπηρετούμε και να εκπροσωπούμε τους πολίτες της Κασσάνδρας".
 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα