Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βιβλικές εικόνες στην Εύβοια - 5 νεκροί από την κακοκαιρία

Την απόλυτη τραγωδία βιώνει τις τελευταίες ώρες η Εύβοια, η οποία μετρά ήδη πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος μόλις οκτώ μηνών, το οποίο βρισκόταν με τους γονείς του σε διακοπές στην περιοχή.

 

Την είδηση του θανάτου του βρέφους, από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας "Θάλεια" επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Όπως τόνισε, όλα όσα συμβαίνουν στην Εύβοια δεν μπορούν να αποτυπωθούν με λόγια. "Έχουν χαθεί ζωές, έχουν καταστραφεί περιουσίες" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν το πρωί νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους, που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε από χτες το βράδυ την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί. Πρόκειται για έναν 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

 

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παραύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Για πέμπτο νεκρό έκανε λόγο, από το δημαρχείο Βασιλικών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

 

πηγή ant1news.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα