Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φεστιβάλ Πολυγύρου 2020 - Το πρόγραμμα

Με επίκεντρο το Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Πολυγύρου. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τονίζει: «Παρ' όλες τις δύσκολες εποχές που διανύουμε το 12ο Φεστιβάλ Πολυγύρου παρουσιάζει και φέτος το πρόγραμμά του ενισχύοντας τη θέση του ως θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της Χαλκιδικής.


Με κέντρο το Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου επιλέξαμε για μια χρονιά ακόμη ποιοτικές παραστάσεις, οι οποίες θα προσφέρουν λίγες στιγμές ανακούφισης και ψυχαγωγίας.

Με ενσυναίσθηση αλλά και με αυστηρότητα θα τηρήσουμε όλα τα πρωτόκολλα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση προκειμένου να προφυλάξουμε κοινό και καλλιτέχνες. Με μέτρα που θα λαμβάνονται κατά την είσοδο των θεατών, απολύμανση χεριών, διάθεση μασκών, αλλά και απολύμανση πριν από κάθε παράσταση σε όλους τους χώρους του θεάτρου, ποσόστωση βάσει χωρητικότητας, τήρηση αποστάσεων κλπ.
Πιστεύουμε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να γίνει αρκεί όλοι μαζί να συμβάλλουμε ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών. Κρατάμε αποστάσεις, μένουμε ασφαλείς, στηρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό».


ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή 10 Ιουλίου 21.15
Το παγκάκι του Αλεξάντερ Γκέλμαν
με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη


Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ' τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;
Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.
Σκηνοθεσία – Διασκευή - Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης
Μετάφραση: Νίκος Καμτσής
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης
Παραγωγή: Όψεις Πολιτισμού
Γενική είσοδος: 16 €, μειωμένο 12 €

Σάββατο 18 & Δευτέρα 20 Ιουλίου 21.00
La nonna
Από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου
Ένα έργο του Αργεντινού συγγραφέα Ρομπέρτο Κόσσα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μαύρη κωμωδία, από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου. Το κωμικό στοιχείο εναλλάσσεται με το τραγικό και του δίνει μια πιο ανάλαφρη διάσταση. Η εκατόχρονη νόννα, το γηραιότερο μέλος μιας οικογένειας Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή καταδυναστεύει τους γύρω της με την αχαλίνωτη όρεξή της για φαγητό και τους οδηγεί σε απρόσμενες καταστάσεις.
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, μουσική επιμέλεια: Ζαφειρία Μουταφτσή
Ήχος-Φώτα: Αρετή Φαρδογιάννη, Αναστασία Σαμπάνη, Βασίλης Φαρδογιάννης
Μακιγιάζ: Κατερίνα-Νάγια Μουταφτσή
Επιμέλεια αφίσας: Μαριτίνα Σαλτέα-Καλογερά
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μαρία Αικατερινάρη, Θανάσης Βορδός, Τάνια Γιαννιού, Κωνσταντίνος Σερεμέτης, Βασιλική Ταζαγκουλίδου, Δημήτρης Τσαγκάρης, Αθανασία Χρυσάφη, Θόδωρος Χρυσάφης.
Γενική είσοδος: 5 €, μειωμένο 3 €

Πέμπτη 23 Ιουλίου 21.15
Προσοχή ο φίλος δαγκώνει της Carole Greep
με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Μέμο Μπεγνή, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη
Πρόκειται για μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.
Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Carole Greep. Η σκηνοθετική ματιά του Βαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της... στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε βράδυ να απολαμβάνει μια «διαφορετική» παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.
Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία».
Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο... φίλοι όπως πίστευαν.
Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄ αυτούς. Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα πουν όλα κατά πρόσωπο.
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Γενική είσοδος: 20 €, προπώληση-μειωμένο 15 €

Τετάρτη 5 Αυγούστου 21.15
Σκηνές από έναν Γάμο του Ίγκμαρ Μπέργκμαν
με τον Αντώνη Λουδάρο και την Παυλίνα Χαρέλα
Ένα ζευγάρι, μια ιστορία είκοσι χρόνων. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Ο Γιόχαν και Μαριάννα είναι -φαινομενικά τουλάχιστον- το τέλειο ζευγάρι. Κι όμως μια ματιά, μια παύση, μια μισοτελειωμένη φράση, μια αδιόρατη κίνηση ίσως μαρτυρούν ένα χάσμα. Τι θα συμβεί όταν αυτό το χάσμα έρθει στο φως;
Η κλασική ταινία του Μπέργκμαν "Σκηνές από έναν γάμο" έχει τιμηθεί με βραβείο καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες, με βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου από την Εθνική Ένωση Κριτικών των ΗΠΑ (NSFC) και χάρισε στην Λιβ Ούλμαν πολλά βραβεία και υποψηφιότητες για την ερμηνεία της.
Πρωτότυπο κείμενο: IngmarBergman
Μετάφραση- Διασκευή: Αντώνης Λουδάρος
Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Μουσική επιμέλεια: Παύλος Αντωνίου
Κινησιολογία: Ελένη Χρυσομάλλη
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Κοντόγιωργας
Γραφιστικά: Αριστοτέλης Σομπότης
Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής: Κρίτωνας Ζαχαριάδης
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση, Κατερίνα Νικολάου, Αρβανιτίδου Χρύσα
Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη – Αμαλία Πολιτισμός ΙΚΕ
Γενική είσοδος: 15 €, μειωμένο 13 €

Πέμπτη 13 Αυγούστου 21.15
Μ & Μ του Πολυγυρινού Γιάννη Μαστρογεωργίου
Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας Θράκης παρουσιάζει το μουσικό μονόπρακτο του Γιάννη Μαστρογεωργίου «Μ&Μ». Μια πολυσχιδής παράσταση με θέμα τη μοναξιά και τη μοναχικότητα από μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης και με το μουσικό συγκρότημα Bard Noir επί σκηνής.
Μοναξιά και μοναχικότητα. Όταν οι άλλοι δεν μπορούν να σε δουν μαζί τους και όταν δεν μπορείς να δεις τον εαυτό σου μαζί με άλλους. Και τα δύο οδηγούν στην απομόνωση και τότε ίσως βγαίνουν τα τέρατα από την ντουλάπα... Μήπως πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος; Μέσα από το θέατρο του παραλόγου, την ποίηση, τον χορό και τη μουσική, το έργο αποτελεί μια καταβύθιση στην άβυσσο. Μία παράσταση συναυλία που σκάβει βαθιά... και χτυπά φλέβα.
Σύλληψη –Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαστρογεωργίου
Κινησιολογία: Δημήτρης Ήλκος
Live band: BARD NOIR
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γιάννη Σιδηρά
Παίζουν: Μαρκέλλα Καραπιπέρη, Μαρία Παπαδοπούλου, Χρύσα Σεραφείμ, Γιάννης Μαστρογεωργίου.
Γενική είσοδος: 10 €, μειωμένο-προπώληση 7€.

Δευτέρα 17 Αυγούστου
Θέατρο Σκιών
Παράσταση θεάτρου σκιών και κουκλοθεάτρου για παιδιά με τον Δημήτρη Κίτσο.


ΜΟΥΣΙΚΗ
Τετάρτη 29 Ιουλίου 21.30
Συναυλία αφιερωμένη στον ποιητή-στιχουργό Νίκο Γκάτσο.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Κατραντσιώτης, Παύλος Κούτριος, Μαρία Λαφαζάνη, Βασίλης Λαφαζάνης, Θόδωρος Σαράφης.
Μια μαγευτική μουσική βραδιά με τραγούδια του Νίκου Γκάτσου από κορυφαίους συνθέτες, που όλοι αγαπήσαμε.
Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου. Υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 21.00
Αφιέρωμα στο στιχουργικό έργο του Πυθαγόρα με τραγούδια από τη μουσική παρέα του Κώστα Τσολοδήμου. Οργάνωση Σύλλογος Τριτέκνων Πολυγύρου. Υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο 18 Ιουλίου
Σάββατο 22 Αυγούστου
ΣΚΑΚΙ
Το τουρνουά, που καθιερώθηκε και διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά ο ΑΣΟ Πολυγύρου συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των σκακιστών της περιοχής και όχι μόνο. Στις 17.00 στη Μεταμόρφωση (Μπλου Ντόλφιν) και στον Πολύγυρο (Έξι Βρύσες) αντίστοιχα.

Κυριακή 23 Αυγούστου
4o POLYGYROS RUN HALKIDIKI
Η διοργάνωση του Αγώνα ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ RUN ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2020, έχει σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Η επιτυχία των τριών προηγούμενων διοργανώσεων έχουν καταστήσει τον αγώνα αυτό θεσμό για τον Πολύγυρο και τη Χαλκιδική. Οργάνωση: Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου με τη συνεργασία συλλόγων και φορέων του Πολυγύρου. Υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Πληροφορίες: run.polygyros.gr


ΤΕΧΝΗ

Εικαστική έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής, στην αυλή των γραφείων του συλλόγου από τις 5 έως τις 8 Αυγούστου.

Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και πυρογραφίας στην οικία Παραλή. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Νίκος Κόκαλος, Σοφία Πεγιά, Αναστασία Μπόλματη. Διάρκεια 10/7 έως 31/10. Λειτουργία: Σαβ.: 19.00-22.00, Κυρ.: 10.00-14.00


ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ
Προβολή τεσσάρων ταινιών στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Πολυγύρου με ελεύθερη είσοδο:

Δευτέρα 24 Αυγούστου 20.30
SLUMDOG MILLIONAIRE (2008) 119'
Σκην.: ΝΤΑΝΙ ΜΠΟΪΛ
Πρωτ.: ΝΤΕΒ ΠΑΤΕΛ, ΦΡΙΝΤΑ ΠΙΝΤΟ
Ένας βασανισμένος νεαρός Ινδός συμμετέχει σε γνωστό δημοφιλές τηλεπαιχνίδι, όχι για να γίνει εκατομμυριούχος, αλλά για να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του.
Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες των τελευταίων χρόνων, ένα αριστούργημα που γοήτευσε και συγκίνησε όλο τον κόσμο και βραβεύθηκε με 8 Όσκαρ.

Τρίτη 25 Αυγούστου 20.30
TΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΟΥ MY MASTERPIECE (2019) 100'
Σκην.: ΓΚΑΣΤΟΝ ΝΤΟΥΠΡΑΤ
Πρωτ.: ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΦΡΑΝΚΕΛΑ, ΛΟΥΙΣ ΜΠΡΑΝΤΟΝΙ
Ένας αδίστακτος έμπορος τέχνης και ο καλύτερός του φίλος, ένας εκκεντρικός και τρελούτσικος ζωγράφος, έχουν μπελάδες και στην προσωπική και στην επαγγελματική τους ζωή. Αποφασισμένοι να ρισκάρουν τα πάντα, θα σκαρφιστούν ένα ακραίο και γελοίο σχέδιο για να σωθούν.
Μια υπέροχη κοινωνική κομεντί από την Αργεντινή που καταγοήτευσε κοινό και κριτικούς όπου και αν προβλήθηκε.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 20.30
ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ WATER FOR ELEPHANTS (2011) 120'
Σκην.: ΦΡΑΝΣΙΣ ΛΟΡΕΝΣ
Πρωτ.: ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ, ΡΙΣ ΓΟΥΙΔΕΡΣΠΟΥΝ, ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΛΤΣ
Κάπου στη δεκαετία του ΄30 ένας φοιτητής κτηνιατρικής μένει άστεγος μετά το θάνατο των γονιών του και αναγκάζεται να ακολουθήσει ένα τσίρκο στην τουρνέ του, ως γιατρός. Εκεί θα ερωτευθεί την όμορφη γυναίκα του αυστηρού και βίαιου ιδιοκτήτη.
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, μια πανέμορφη κοινωνική αισθηματική περιπέτεια εποχής, που θυμίζει παλιό καλό Χόλυγουντ.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 20.30
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ VENISE N'EST PAS EN ITALIE (2019) 95'
Σκην.: ΙΒΑΝ ΚΑΛΜΠΕΡΑΚ
Πρωτ.: ΜΠΕΝΟΥΑ ΠΕΛΒΟΡΝΤ, ΒΑΛΕΡΙ ΜΠΟΝΕΤΟΝ
Ένας δεκαπεντάχρονος ζει σε ένα τροχόσπιτο με τους αντισυμβατικούς και λίγο τρελούτσικους γονείς του, που πολλές φορές τον φέρνουν σε αμηχανία. Όταν το κορίτσι που του αρέσει τον προσκαλεί σε διακοπές στη Βενετία, η οικογένεια ξεκινά με το τροχόσπιτο σε ένα απίστευτο ταξίδι.
Μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας, μια γλυκιά και υπέροχη Γαλλική κομεντί για την πρώτη αγάπη, μια από τις πιο συμπαθητικές ταινίες της φετινής σεζόν.


12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2371350780
www.polygyros.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου. Με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.Κρατάμε αποστάσεις μένουμε ασφαλείς!

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα