Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η εμποροπανήγυρη του Αγ.Μάμαντος

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας και έχει αλλάξει συνήθειες και έθιμα. Η εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. 

 

Η Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ της ΕΠΟΚΑΜ αποφάσισαν την ακύρωση της εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμαντος. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

 

"Το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος έχει μακρόχρονη ιστορία, καθώς και ιδιαίτερη συναισθηματική, πολιτιστική και θρησκευτική αξία για όλους τους Χαλκιδικιώτες, και όχι μόνο. Η φήμη του φτάνει σε όλη την Ελλάδα και πλήθος εμπόρων κάθε χρόνο εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Αποτελεί αναμφίβολα τη χαρά των μικρών και μεγάλων.

Όμως αυτή η χρονιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Η πανδημία έχει δημιουργήσει ιδιαιτερότητες και νέα δεδομένα. Προβληματιστήκαμε πολύ. Διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων. Τα μέτρα είναι αυστηρά αλλά κρίνονται από τους ειδικούς επιβεβλημένα. Η εφαρμογή τους δε, σχεδόν ανέφικτη.

 

Πώς άραγε μπορείς να τηρήσεις τις αποστάσεις; Πώς άραγε μπορείς να προστατεύσεις τη δημόσια υγεία, καθώς χιλιάδες άνθρωποι θα θελήσουν να επισκεφτούν το πανηγύρι;

 

Η ευθύνη είναι τεράστια, τόση που δεν επιτρέπει συναισθηματισμούς και εξαιρέσεις. Έτσι, σήμερα με πόνο ψυχής αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας ανακοινώνουμε την απόφασή μας να μην πραγματοποιηθεί φέτος το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Σεπτέμβριο του 2021, για να ζήσουμε και πάλι όλοι μαζί το δικό μας πανηγύρι." 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα