Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επίκαιρη Ερώτηση Απ. Πάνα για την έλλειψη διασωστών ΕΚΑΒ του Κ.Υ. Κασσάνδρας

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη των προβλημάτων και ελλείψεων στη Χαλκιδική, ο βουλευτής Απόστολος Πάνας κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την «Ανεπάρκεια διασωστών ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας Χαλκιδικής».

 

Η επίκαιρη ερώτηση ήρθε σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής αναφοράς που είχε υποβάλει προς τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, προωθώντας σχετική Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρινού προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, με το οποίο ζητείτο η άμεση ενίσχυση με διασώστες του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας ώστε το ασθενοφόρο να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Στην αναφορά αυτή ο Υπουργός Εσωτερικών απήντησε κάνοντας λόγο για δύο Υπουργικές Αποφάσεις και προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, βάσει των οποίων διατέθηκαν θέσεις από το Υπ. Εσωτερικών για πρόσληψη διασωστών ΕΚΑΒ και οι οποίες εναπόκεινται στην αρμοδιότητα του Υπουργού Υγείας να τις κατανείμει στις Μονάδες Υγείας της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες.

Ο κ. Πάνας επισημαίνει:  "Περαιτέρω, δεδομένων των διαφόρων πρόσφατων προκηρύξεων προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, λόγω κορωνοϊού, που έχουν δημοσιευθεί, απηύθυνα ερώτημα στον Υφυπουργό Υγείας για το αν θα υπάρξουν και άλλες προκηρύξεις για την πρόσληψη διασωστών με καλύτερη και περισσότερο αποτελεσματική κατανομή θέσεων, σημειώνοντας μάλιστα ότι το ενδιαφέρον της κατηγορίας αυτής υγειονομικών για τις προκηρύξεις αυτές είναι μεγάλο, η απορρόφησή τους όμως συγκριτικά μικρή.

Με την επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας, θέλησα να αναδείξω την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί από την Κυβέρνηση σε Κέντρα Υγείας περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση σε Περιφέρειες με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η έλλειψη διασωστών για να μπορεί πάντα το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας να είναι σε ετοιμότητα είναι χρόνιο πρόβλημα και δε μπορεί να δοθεί μόνιμη λύση μέσω του, κατά τα άλλα, ευπρόσδεκτου εθελοντισμού ή άλλων μεσοβέζικων πρακτικών.

Ένας λόγος παραπάνω φέτος που λόγω του κορονοϊού τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης είναι αυξημένα και πολύ πιο κρίσιμα ενδεχομένως.

Ας κάνει λοιπόν η Κυβέρνηση τη δέσμευσή της για απόλυτη προτεραιότητα στη δημόσια υγεία επιτέλους πράξη και για την ελληνική Περιφέρεια"

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα