Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Τα «Αριστοτέλεια» εντάχθηκαν στον κατάλογο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονοµιάς 2018

Μετά από συντονισµένες προσπάθειες Το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο ενέταξε τα Αριστοτέλεια 2018 στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονοµιάς (ΕΕΠΚ). Το Σήµα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονοµιάς απονέµεται σε χώρους οι οποίοι προβάλλουν και συµβολίζουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, τις ευρωπαϊκές αξίες και την ευρωπαϊκή ιστορία και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερο κόσµο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει τη πολιτιστική κληρονοµιά της Ευρώπης και να τονώσει το αίσθηµα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα, να εκτιµήσουν και να χαρούν τη πολιτιστική κληρονοµιά. Όλοι καλούνται να συµµετάσχουν στις χιλιάδες δραστηριότητες που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη µε σκοπό να φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στη πολιτιστική τους κληρονοµιά. 

Το Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κέντρο του ∆ήµου Αριστοτέλη ενστερνίζεται απόλυτα τη παραπάνω άποψη και συµµετέχει ενεργά στη προσπάθεια αυτή εντάσσοντας τα «Αριστοτέλεια» στον κατάλογο δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονοµιάς 2018.

"Η πολιτιστική κληρονοµιά της Ευρώπης βρίσκεται παντού γύρω µας, στα χωριά µας, στα τοπία µας και στους αρχαιολογικούς µας χώρους. Η πολιτιστική κληρονοµιά µας ενώνει µέσα από την ποικιλοµορφία της. Ελάτε µαζί µας σ’ αυτό το µαγευτικό ταξίδι, µε σύνθηµα : Η κληρονοµιά µας: Το παρελθόν συναντά το µέλλον, ανακαλύψτε µαζί µας γεύσεις, χρώµατα, µουσικές και χορούς και ζήστε την πεµπτουσία της ζωής σ’ έναν ευλογηµένο τόπο. Το δικό µας! " αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Κέντρου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα