Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Οδοιπορικό - προσκύνημα στην Καππαδοκία -ΦΩΤΟ-

Επίσκεψη  στις αλησμόνητες  πατρίδες των παππούδων και των γονιών των κατοίκων του Δήμου Ν.Προποντίδας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς μαζί με απογόνους προσφύγων από την Καππαδοκία γνωρίζοντας από κοντά τα Σύλλατα, τα Σήμαντρα, τα Φλογητά και το Ανταβάλ.

Το οδοιπορικό ήταν μια συνάντηση με το παρελθόν και με τον τοπικό πληθυσμό και τους προέδρους των Κοινοτήτων (Μουχτάριδες) των χωριών. Μία συνάντηση με τον τόπο,  και τη ζωή των  προγόνων.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η συνάντηση του Δημάρχου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο τον οποίο και προσκάλεσε να παραστεί, τον επόμενο μήνα, στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Παλιών Μουδανιών. Η  εκκλησία μετά από ενέργειες του δήμου μας θα λειτουργήσει μετά από 96 χρόνια στις 29 Απριλίου ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Προύσας κ.κ. Ελπιδοφόρου. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα