Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πολύγυρο

Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Πολύγυρο. Στη μεγάλη γιορτή, που στήθηκε έξω από το Δημαρχείο συμμετείχαν παιδιά όλων των ηλικιών, μέλη φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Οι μαθητές με τους γονείς τους και εκπαιδευτικούς έφτασαν από τα σχολεία τους στο κέντρο της πόλης με τη συνοδεία φιλαρμονικών του Δήμου, ψάλλοντας τα κάλαντα, κρατώντας τρίγωνα και φαναράκια στα χέρια και φορώντας αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια.

Πριν τη μεγάλη στιγμή της φωταγώγησης του δέντρου τα κάλαντα τραγούδησαν η Παιδική και τη Βυζαντινή Χορωδία Πολυγύρου. Ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος, ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης και των υπολοίπων Δ.Δ. να στηρίξουν τις εκδηλώσεις, που ετοίμασε ο Δήμος και το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «Αριστοτέλης».

Η πρόεδρος του «Αριστοτέλη», Ιφιγένεια Κυριάκου, τόνισε ότι το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πιο πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά, απευθύνεται σε κάθε ηλικία και σκοπό έχει να προσφέρει στον κόσμο χαρά και διασκέδαση.

Στο προαύλιο του Δημαρχείου τα παιδιά έπαιξαν με ξωτικά και ξυλοπόδαρους κάτω από ολόλευκες νιφάδες χιονιού, ετοίμασαν τα γράμματα για τον Άγιο Βασίλη, στόλισαν τα πρόσωπά τους με πολύχρωμα σχήματα, έντονα χρώματα και λάμψη από αστραφτερόσκονη, έσπασαν πινιάτες και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Παραδοσιακά γλυκίσματα πρόσφερε ο Εθελοντικός Όμιλο Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου και ο Λαογραφικός Όμιλος ενώ οι μεγάλοι ζεστάθηκαν με κρασί με φρούτα και μυρωδικά με τη χορηγία της παραγωγού, Σοφίας Χλιάπα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα