Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

ΟΦΚΑΘ: Γιόρτασε τα 10 χρόνια δράσης του σε εκδήλωση στην Ορμύλια

Με την παρουσία μελών και φίλων του από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, ο ΟΦΚΑΘ γιόρτασε τα 10 χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς. 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ράμος και μέλη του ΔΣ, καθώς και μέλη των τριών βάσεων του ΟΦΚΑΘ στη Χαλκιδική, δηλαδή από Κασσάνδρα, Σάρτη και Ορμύλια. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε ένας απολογισμός των δράσεων του ΟΦΚΑΘ και τιμήθηκαν εθελοντές - μέλη για την προσφορά τους στον εθελοντισμό, μεταξύ των οποίων από την βάση Κασσάνδρειας, ο Λεωνίδας Νατσόπουλος και από τη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Σαμαρας. 

 

Ο ΟΦΚΑΘ είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα που ιδρύθηκε  το 2007. Από  το  Μάιο  του 2008  είναι  ενταγμένη  στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης    με αρ. μητρώου  55/2008.

 

Διαθέτει  τρία (3)  ιδιόκτητα επιχειρησιακά  οχήματα  με  υλικά  υποστήριξης  για  δασοπυρόσβεση,  ορεινή έρευνα – διάσωση  η οποία  υποστηρίζεται από ένα drone (τετρακόπτερο)  και  από  ειδικά  εκπαιδευμένο  σκύλο. Επίσης τρία (2)  φουσκωτά σκάφη  για θαλάσσια έρευνα-διάσωση. Τμήμα  Α’ βοηθειών  με έμπειρους πιστοποιημένους εθελοντές  διασώστες  που  υποστηρίζουν  τις αποστολές μας. 

 

Έχει  στην κατοχή  της  ιδιόκτητη  ραδιοσυχνότητα  για καλύτερη  επικοινωνία  των  διασωστών   της  σε κατάσταση  εκτάκτου  ανάγκης.

Η  έδρα της  Ομάδος  είναι  στο  Δ.Δ  Περαίας  του  Δήμου  Θερμαϊκού  της  Περιφερειακής  Ενότητας   Θεσσαλονίκης   και  έχοντας  αναπτύξει  ένα  ικανό  δίκτυο  με 7 Bασεις ετοιμοτητας σε 1 Κιλκίς (Μουριές) 3 στην Χαλκιδική (Κασσανδρεία-Ορμύλια-Σάρτη), 1 Φθιωτιδα, 1 Αττικη ,1 Nησος Υδρα, καλύπτωντας  όλη σχεδον την Ελλαδα  προσφέροντας  εθελοντικά  τις  υπηρεσίες  μας  στους τομείς  πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης,  έρευνας – διάσωσης (ορεινής και θαλάσσιας)  και  A’  βοηθειών.

Ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. έχει βραβευτεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο ‘’Giuseppe Sciacca’’ από την Ιταλία  για την εθελοντική του δράση. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα