Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Χρυσοστόμεια 2017: Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ν. Τρίγλια -ΦΩΤΟ

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Ν. Τρίγλια ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης, ο οποίος καταγόταν από την Τριγλία της Μικράς Ασίας. Την Κυριακή το βράδυ ο εφημέριος της ενορίας Αρχμ. π. Χρυσόστομος Κορόζης οργάνωσε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αποκορύφωμα τη συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου.

 

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος και ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. Παρόντες ήταν και οι μοναδικοί Τριγλιανοί συγγενείς του Αγίου Χρυσοστόμου, το γένος Καλαφάτη.

Να σημειωθεί ότι στη Νέα Τρίγλια, στον Ιερό Ναό της Παντοβασιίλισσας φυλάσσεται ως κειμήλιο και ευλογία ένα μαρτυρικό πετραχήλι του Ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, το οποίο μετέφεραν ευλαβείς χριστιανοί κατά την Μικρασιατική καταστροφή.

 

Εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής

 

 Το βράδυ της Κυριακής θα μείνει αξέχαστο στους Τριγλιανούς και σε όσους παραβρέθηκαν στο αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς ο Πέτρος Γαϊτάνος έκλεισε με τον πιο συγκινητικό τρόπο μια πολυθεματική βραδιά, τραγουδώντας τραγούδια των Αλησμόνητων Πατρίδων...

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο π. Χρυσόστομος Κορόζης και ο Ιερός Ναός Παναγίας Παντοβασιλίσσης. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παίχτηκαν δραματοποιημένα κομμάτια από το βίο και το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Παράλληλα έγιναν αναφορές στις ιστορικές στιγμές της Μικρασιατικής καταστροφής, ενώ ο Σύλλογος Νέων Τρίγλιας χόρεψε μικρασιατικούς χορούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ.κ.Νικόδημος, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ.Ιουστίνος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού του δήμου Ν.Προποντίδας, Μανώλης Μπέης, οι πρώην δήμαρχοι Τρίγλιας, Ιωακείμ Μήτσου και Κώστας Σγουρής, άλλοι επίσημοι και εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

halkidikinews.gr
φώτο: Α. Κοκκαλάς


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα