Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

16ο Πνευματικό Συμπόσιο "Πατροκοσμάς, Όραμα και Ελπίδα για τον Ελληνισμό"

Το 16ο Πνευματικό Συμπόσιο με θέμα "Πατροκοσμάς, Όραμα και Ελπίδα για τον Ελληνισμό" διοργανώνει η Μητρόπολη Ιερισσού την Τετάρτη 23 και την Πέμτπη 24 Αυγούστου. 

 

Το Συμπόσιο γίνεται με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά τουΑιτωλου στην ομώνυμη  Μονή του στην Αρναία. 

Το Συμπόσιο θα ξεκινήσει την παραμονή της εορτής. Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός και στις 20.00 θα ξεκινήσει το Συμπόσιο με ομιλιτή τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Αεράκη, ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Νικαίας με θέμα: "Ο Άγιος Κοσμάς του Παραδείσου". 

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού θα τελεστεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Στις 10.30 θα συνεχισούν οι εργασίες του Συμποσίου με ομιλητή τον τ. υπουργό, Στέλιο Παπαθεμελή και θέμα: "Το όραμα του Αγίου Κοσμά για την Ελλάδα". Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός, Δημ. Νάτσιος θα μιλήσει με θέμα: "ο Άγιος Κοσμάς και η Παιδεία σήμερα".

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα