Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Τουρκία οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την Τουρκία για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και περιμένει από την Αγκυρα να πράξει το ίδιο, παρά τις απειλές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

 

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή» αυτής της συμφωνίας, την οποία η Τουρκία απείλησε χθες το βράδυ να καταγγείλει μονομερώς. 

 

«Πρόκειται για μία δέσμευση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που προορίζεται να δώσει αποτελέσματα και περιμένουμε και από τις δύο πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Τουρκία: Θα ακυρώσουμε τη συμφωνία με την ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε διαμηνύσει νωρίτερα ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία για το προσφυγικό, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ενώ αναφέρθηκε στα γεγονότα με την ακύρωση της επίσκεψής του στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

 

«Η συμφωνία επανεισδοχής θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις. Υπάρχει η συμφωνία για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου... Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής.  Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. 

 

Δηλαδή το αξιολογούμε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι όροι (σ.σ. η κατάργηση των θεωρήσεων) θα πάψουμε το συντομότερο να την εφαρμόζουμε. Όλα είναι στο χέρι μας.

 

Μπορούμε να πούμε ότι από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε και τελειώνει, αυτό είναι. Μπορούμε να τη σταματήσουμε μονομερώς. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα