Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Οι πρώτες χώρες που υποδέχθηκαν το 2019! -VIDEO-

- Με βεγγαλικά, ζογκλέρ, χορό και μουσική ο πλανήτης γιορτάζει την Πρωτοχρονιά

- Τα νησιά Σαμόα η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το νέο έτος

- Υπερθέαμα πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ

- Με Κριστίνα Αγκιλέρα, Sting και New Kids On the Block οι εορτασμοί στη Νέα Υόρκη

 

Στα νησιά Σαμόα έκανε «ποδαρικό» το 2019 καθώς είναι η χώρα που παραδοσιακά υποδέχεται πρώτη το νέο έτος. Το νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού γιόρτασαν με παραδοσιακούς χορούς, πυροτεχνήματα και ζογκλέρ την Πρωτοχρονιά.

 

Η κυβέρνηση της Σαμόα μοιράστηκε κάποια βίντεο από τα πυροτεχνήματα, μαζί με το μήνυμα: «Τα νησιά Σαμόα υποδέχονται το νέο έτος με στυλ».

 

Μαζί με τα Σαμόα τη νέα χρονιά καλωσόρισε και το Κιριμπάτι. Όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα η κυβέρνηση της Σαμόα ανέβασε στο Facebook το βίντεο με τους εορτασμούς και με το μήνυμα για τους πολίτες του νησιού, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

 

Στη συνέχεια σειρά πήραν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, με τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα να κάνουν την νύχτα μέρα πάνω από τη θάλασσα, χαρίζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

 

Η φετινή αλλαγή του χρόνου στον κόλπο του Σίδνεϊ θα μείνει στην ιστορία σε όσους βρέθηκαν στο λιμάνι, το διάσημο θέατρο της όπερας αλλά και τους τυχερούς που απήλαυσαν το θέαμα μέσα από τα πλεούμενα. Η φετινή ήταν η εντυπωσιακότερη γιορτή βεγγαλικών των τελευταίων ετών, μιας και για 12 ολόκληρα λεπτά απανωτά πυροτεχνήματα έπεφταν στον ουρανό.

 

Στην Ασία το νέο έτος καλωσόρισαν Βόρεια και Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Μαλαισία

πηγή: protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα