Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

11 Σεπτεμβρίου 2001: Ξύπνησαν μνήμες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο: τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη που αποκάλυψαν το φρικτό πρόσωπο της τρομοκρατίας.

 

Στις 08.46 τοπική ώρα, την ώρα δηλαδή που το πρώτο αεροσκάφος έπεφτε σε έναν από τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τήρησε, μακριά από τις κάμερες, ενός λεπτού σιγή στο Οβάλ Γραφείο. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετέβη στην Πενσιλβανία για να τιμήσει, τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην μοιραία πτήση 93. Στο πλευρό του βρίσκεται η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.

 

Εγκαινιάζοντας τον τον "Πύργο των Φωνών", ένα μνημείο ύψους περίπου 30 μέτρων στο Σάνσκβιλ, δήλωσε ότι η Αμερική δεν θα υποκύψει ποτέ στην τυραννία.O Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς θα δώσει το «παρών» σε επιμνημόσυνη τελετή στο Πεντάγωνο. 

Το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία των ΗΠΑ έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη των Αμερικανών παρά τις διαβεβαιώσεις του Τραμπ ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει ούτε να φοβίσει τους Αμερικανούς. 

 

 

Στα 17 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την αποφράδα ημέρα δίνει το «παρών» και η νέα γενιά: στο σημείο της καταστροφής, το «Ground Zero», κατακλύζεται από κόσμο , μικρούς και μεγάλους.

Στη Νέα Υόρκη, οι Αμερικανοί τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου 2001 με την επίκληση των ονομάτων των νεκρών, τις κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, αλλά και τον ειδικό φωτισμό στο σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη. 

 

Κάθε χρόνο από τη μαύρη επέτειο, τα ονόματα των 2.983 θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου διαβάστηκαν  αργά από συγγενείς τους, υπό τη συνοδεία κλασσικής μουσικής, στη διάρκεια ειδικής τελετής μνήμης που πραγματοποιείται στο Μανχάταν, ενώ θα τηρηθούν έξι λεπτά σιγής: τα τέσσερα λεπτά σιγής, για τα τέσσερα αεροσκάφη στα οποία εκδηλώθηκαν αεροπειρατείες, ενώ τα υπόλοιπα δύο λεπτά, για την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

 

Μελάνια Τραμπ: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

 

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», γράφει στο λογαριασμό της στο Twitter η Μελάνια Τραμπ ανεβάζοντας μία φωτογραφία από το Λευκό Οίκο έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της . «Θυμόμαστε την 11η Σεπτεμβρίου», γράφει η λεζάντα στην επίμαχη φωτογραφία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα