Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Τούρκος αστυνομικός σκότωσε εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα -VIDEO-

Νεκρός από πυρά ενός εκτός υπηρεσίας τούρκου αστυνομικού, ο οποίος είχε εισέλθει στο χώρο και βρισκόταν πίσω από το θύμα του, έπεσε ο ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ Γκεναντίεβιετς, εντός μίας γκαλερί και την ώρα που βρισκόταν στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό σχετικά με έκθεση φωτογραφίας για τη Ρωσία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναμεταδίδει ρωσικό πρακτορείο Ρία Νόβοστι, ο δράστης ονομάζεται Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, γεννήθηκε το 1994 και αποφοίτησε από την αστυνομική σχολή της Σμύρνης το 2014.

 

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας και ο δήμαρχος της Άγκυρας επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης της δολοφονίας του πρεσβευτή της Ρωσίας ήταν αστυνομικός που ανήκε στην αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πρωτεύουσας, αλλά δεν βρισκόταν σε υπηρεσία.

 

Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, δήμαρχος της Άγκυρας, ανέφερε ότι πρόκειται για αστυνομικό, λέγοντας ότι ανήκει στους "Γκιουλενιστές", προσθέτοντας πως υπηρετούσε σε μια μονάδα αντιμετώπισης ταραχών.

 

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε, ο νεαρός δράστης -αστυνομικός εκτός υπηρεσίας- προτού ανοίξει πυρ φωνάζει "βγείτε όλοι έξω" και απευθυνόμενος στον ρώσο πρέσβη λέει: "Δεν θα βγω από δω αν δεν βγω νεκρός, εσύ σκότωσες τη Συρία εγώ θα σκοτώσω εσένα".

Ο δράστης, ένας ψηλός άνδρας με κοστούμι, ενδεικτικό ότι ήταν άνδρας της τουρκικής ασφάλειας, αφού έβαλε εναντίον του πρέσβη, αναφέρθηκε στο Χαλέπι και έκανε λόγο περί εκδίκησης. "Μην ξεχνάτε το Χαλέπι και τη Συρία, όσο τ’ αδέλφια μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα είστε, όποιος έχει ευθύνη θα πληρώσει.

 

Ο δράστης, κρατώντας πιστόλι, φωνάζει και μεταξύ άλλων ακούγεται να λέει "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος" (Αλλάχου Άκμπαρ).

 

Στο συγκλονιστικό βίντεο- ντοκουμέντο όπου φαίνεται ξεκάθαρα η εκτέλεση, ο ρώσος πρέσβης δέχεται πισώπλατο πυροβολισμό από τον νεαρό άνδρα και πέφτει στο έδαφος.

 

Σύμφωνα με τουρκικά και ρωσικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας. Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ακούστηκαν τουλάχιστον 8 πυροβολισμοί.

 

Η Χουριέτ μετέδωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, αφού απέκλεισαν την περιοχή, ακούστηκαν εκ νέου τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι μετά από περίπου 25 λεπτά διακόπηκαν οι πυροβολισμοί και ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε.

 

Σύμφωνα με το CNN Türk, υπάρχουν πολλοί τραυματίες από τα πυρά. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

 

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα