Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Μεξικό: Τραγωδία από το σεισμό του αιώνα - Στους 61 αυξήθηκαν οι νεκροί

Τριήμερο εθνικό πένθος στο Μεξικό κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, Ενρίκε Πένα Νιέτο για τα θύματα του φονικού σεισμού των 8,2 βαθμών που σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. 

 

Στους 61 αυξήθηκαν οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι 45 θάνατοι έχουν αναφερθεί στην Οαχάκα, 12 στην Τσιάπας και τέσσερις στο Ταμπάσκο.

Συνεχίζονται αδιάκοπα, μετά από 18 ώρες περίπου, οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να βρουν επιζώντες στις νότιες πολιτείες του Μεξικού Τσιάπας, Ταμπάσκο και Οαξάκα.

 

Η πολιτεία που επλήγη περισσότερο είναι η Πολιτεία Οαχάκα ενώ στην πόλη Χουτσιτάν, 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλά θύματα πιστεύεται ότι είναι ακόμη παγιδευμένα κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν.

Το Μεξικό άρχισε να πλήττεται και από τον κυκλώνα Κάτια, ο οποίος πάντως - σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ - υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1. Συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 70 χιλιομέτρων ανά ώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψει ο τυφώνας θα εξασθενίσει πλήρως μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

 

Πηγή:skai.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα