Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κασσανδρεία: Έκλεισαν συμβολικά το δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ -ΦΩΤΟ-

Στο συμβολικό αποκλεισμό της επαρχιακή οδού, μπροστά από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας απέκλεισαν στις 11 το πρωί και για 20 λεπτά, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Κασσάνδρας για να διαμαρτυρηθούν για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα και γενικότερα στη Χαλκιδική. 

 

«Ζητούμε άμεσα να επανδρωθεί το ΕΚΑΒ στην περιοχή μας με διασώστες. Αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας έχει 25 κενές βάρδιες το μήνα. Τα βράδια σε ολόκληρη τη Χαλκιδική υπάρχουν μόνο 2 ασθενοφόρα. Δεν θα επιτρέψουμε να έρθει το καλοκαίρι και να είμαστε με 1 ασθενοφόρο για 500.000 ανθρώπους» ανέφερε στο halkidikinews.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας, Θέμελης Ιερισσιώτης. 

 

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός που παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία τόνισε την ανάγκη στήριξης του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, σε έναν νομό με πολλές ιδιαιτερότητες και εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής κίνησης. "Μόνο για το χειμώνα για να στελεχωθούν όλοι οι τομείς του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική χρειάζονται 70 διασώστες και έχουμε μόνο 32. Κάθε καλοκαίρι μας υπόσχονται αυτοκίνητα και διασώστες αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια" ανέφερε ο κ. Κοντός.

 

Στην διαμαρτυρία τον Δήμαρχο Κασσάνδρας εκπροσώπησε ο αντιδημαρχος, Άλκης Φτίκας, ενώ το παρόν τους έδωσαν ο Προεδρος του Δημοτ. Συμβουλιου, Κώστας Λεμονής, ο αντιδημαρχος, Σπύρος Πούλιος, ο Προεδρος της ΚΕΔΗΚ, Χάρης Κουκουβίνος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολης Κασσανδρας, Μαρία Παπαδημητρίου, η Δημοτική Σύμβουλος Έφη Καριοφύλλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Γραμμενος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μικροπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανελης, η Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Σωτηρία Βλαχου, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Στυλιανός Βαλιάνος και οι Κοινοτάρχες Καλλιθέας, Βασίλης Αβραμίδης, Ν.Σκιωνης Θεοδώρα Παπαχριστοδούλου και Καλάνδρας, Αθανάσιος Ραπτοπουλος. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Κασσάνδρας. 

 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα