Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το καλοκαίρι στην κυκλοφορία ο δρόμος Μουδανιά - Ποτίδαια

Το κομμάτι του δρόμου Ν.Μουδανιών – Ν. Ποτίδαιας που φαντάζει εδώ και χρόνια ατελείωτο, φαίνεται πως θα παραδοθεί εν τέλει στην κυκλοφορία το καλοκαίρι, εκτός από το τελευταίο χιλιόμετρο πριν την γέφυρα της Ν. Ποτίδαιας…

 

Το νέο τμήμα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Μουδανιών στην περιοχή της Ποτίδαιας θα είναι διαθέσιμο σε κατοίκους, εκδρομείς και τουρίστες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολο Αντωνούδη.

 

"Το καλοκαίρι θα το περάσουμε με έναν οδικό  άξονα ελεύθερο για χρήση. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει το Πάσχα, δεν θα γίνει το Πάσχα αλλά θα γίνει στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου" επισήμανε κ. Αντωνούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM". 

 

Οι εργασίες αφορούσαν "όλο το κομμάτι των τεσσάρων χιλιομέτρων, όλη την εργολαβία που είχε ανοίξει και θα είναι τελειωμένη" ανέφερε ο κ.Αντωνούδης. 

 

Ωστόσο θα παραδοθεί χωρίς το τελευταίο ένα χιλιόμετρο, πριν από το σημείο της Γέφυρας της Ποτίδαιας, αφού για το σημείο αυτό είναι απαραίτητη νέα δημοπράτηση μετά την επίλυση του ζητήματος των απαλλοτριώσεων: 

 

"Έχουμε προχωρήσει σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν έχουν λυθεί τα θέματα των απαλλοτριώσεων. Με τον νέο νόμο (σ.σ η νομοθεσία πλέον προβλέπει την πρότερη αποζημίωση των ιδιοκτητών των εκτάσεων πριν από την έναρξη εργασιών) πρέπει να έχει λήξει και αυτή η εκκρεμότητα, άρα μόλις λήξει θα πάμε σε δημοπράτηση, κάτι που θα μας απασχολήσει του επόμενους μήνες. Χρονοδιάγραμμα δεν μπορούμε να έχουμε επ’ αυτού μέχρι να ολοκληρωθεί το ζήτημα (των απαλλοτριώσεων)" ανέφερε ο κ. Αντωνούδης στο "Πρακτορείο 104,9 FM" , που τονίζει πως είναι ένα "μεγάλο κόστος που αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο", ενώ σημειώνει πως "πρόκειται για μια τεχνικά εύκολη κατασκευή".

φωτο: Γ.Σαρακατσάνος

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα