Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο εδώλιο και πάλι η νύφη που σκότωσε την πεθερά της στην Καλλιθέα

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιανουάριο του 2012 αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

 

Τότε η 36χρονη νύφη από την Καλλιθέα είχε σκοτώσει με 68 μαχαιριές την πεθερά της ύστερα από καυγά που ξεκίνησε όταν η νύφη ξεκίνησε να ζητά εξηγήσεις από την πεθερά γιατί «έριξε» οικονομικά τον σύζυγό της.

 

Ο καυγάς κορυφώθηκε με την πεθερά να προσβάλλει τη νύφη αμφισβητώντας ότι η νεαρή γυναίκα είχε φέρει στον κόσμο τα παιδιά του γιου της.

 

Στο πρωτόδικο δικαστήριο η 36χρονη είχε καταδικασθεί σε εικοσαετή κάθειρξη και ακολούθως είχε αφεθεί ελεύθερη μέχρι να βρεθεί και πάλι στο εδώλιο- πράγμα που θα συμβεί αύριο. Στο πλευρό της, αναμένεται να έχει και πάλι τον σύζυγό της και γιο του θύματος.

 

Σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο  η πεθερά της κατηγορούμενης αποφάσισε να παραχωρήσει τη χρήση ενός καταστήματος  του οποίου την επικαρπία είχε η ίδια στον μικρότερο γιο της.

 

Ο σύζυγος της κατηγορούμενης θύμωσε διότι θεώρησε ότι η μητέρα του θα έπρεπε να το έχει παραχωρήσει στον ίδιο, λόγω της οικονομικής του κατάστασης.

 

Τότε, ήταν που η κατηγορούμενη αποφάσισε να συζητήσει το θέμα αυτό με τη πεθερά της και να εκφράσει τα παράπονά της.

 

Για το λόγο αυτό, η 36χρονη το πρωί της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου του 2012, αφού άφησε το γιο της στο σχολείο, τηλεφώνησε στη πεθερά της και της ζήτησε να περάσει από το σπίτι της. Όταν έφτασε στο σπίτι η νύφη εξήγησε στη πεθερά της το λόγο της επίσκεψής της και της παραπονέθηκε για τον τρόπο που φερόταν στα παιδιά της.

 

Η πεθερά τής επιτέθηκε φραστικά, απαξιώνοντάς την. Επιπλέον, αμφισβήτησε, για άλλη μια φορά, την πατρότητα των παιδιών που είχε αποκτήσει η νύφη της με το γιο της. Τότε, η 36χρονη αιφνιδιάστηκε από την εκ νέου ανακίνηση του θέματος της πατρότητας των παιδιών και ένιωσε έντονη αγανάκτηση και οργή.

 

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δέχθηκε την υπερδιέγερση των συναισθημάτων και σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το ζευγάρι περιήλθε σε κατάσταση πλήρους ψυχικής ταραχής.

 

Έτσι, άρπαξε από τον πάγκο της κουζίνας δύο μαχαίρια, μήκους 20 και 10 εκατοστών, αντίστοιχα και επιτέθηκε εναντίον της πεθεράς της, επιφέροντας, συνολικά, 68 μαχαιριές σε όλο το σώμα και το κεφάλι της. Η άτυχη γυναίκα απεβίωσε μέσα σε λίγη ώρα ενώ η 36χρονη συνελήφθη παρά τις προσπάθειες της να διαφύγει.

 

Σε πρώτο βαθμό, το δικαστήριο δέχθηκε ότι η κατηγορούμενη τέλεσε το στυγερό έγκλημα, σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής, πράγμα που «έσπασε» τα ισόβια και οδήγησε σε καταδίκη σε  κάθειρξη 20 ετών.

 

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της πεθεράς της,  η κατηγορούμενη είναι ελεύθερη μέχρι την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

 

Στο πλευρό της 36χρονης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή, ο σύζυγός της και γιος του θύματος…

 

newsbomb.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα