Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εργασίες επισκευής του κεντρικού δρόμου των Πετραλώνων

Στο πλαίσιο κατασκευής του έργου "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ" ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την συντήρηση - επισκευή τεχνικού έργου οδοποιίας στον κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων. 

Πρόκειται για ένα κατεστραμμένο αντιπλημμυρικό έργο (κιβωτοειδής οχετός) στο έρεισμα του δρόμου Πετραλώνων - Κρήνης το οποίο παραλάμβανε όλο τον όγκο των ομβρίων υδάτων της λεκάνης του όρους Κατσίκα και το παροχέτευε σε χαμηλότερου υψομέτρου περιοχές. Η δυσλειτουργία του τεχνικού έργου είχε ως αποτελέσμα τον συχνό πλημμυρισμό τόσο του δρόμου όσο και των γειτονικών ιδιοκτησιών,με κινδύνους τροχαίων ατυχήματων.

Στο πλαίσιο της επισκευής του τεχνικού καθαιρέθηκε η άνω πλάκα του τεχνικού, καθαιρέθηκαν οι παλιές εξοχές σκυροδέματος στην πλάκα δαπέδου του τεχνικού, αποφράχθηκε σε όλο το μήκος του, μορφώθηκαν οι πλευρικές παροχές και τοποθετήθηκαν στις κατάλληλες θέσεις επί της νέας άνω πλάκας,σχάρες υδροσυλλογής.Παράλληλα έγιναν όλες εκείνες οι εργασίες σκυροδέτησης τελειωμάτων ώστε να προστατευτούν από τα επιφανειακά όμβρια, οι όμορες στο πεζοδρόμιο ιδιοκτησίες. 

 

Η ευστοχία της ορθής επισκευής-συντήρησης τεχνικού έργου διαπιστώθηκε από την ικανότητά του να παροχετεύει το όγκο των συχνών βροχοπτώσεων κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στις χαμηλότερου υψομέτρου περιοχές.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα