Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετέχει στις έρευνες για τον αγνοούμενο στο Άγιο Όρος -ΦΩΤΟ-

Τετραμελές κλιμάκιο διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετέχει από την Πέμπτη στις έρευνες για τον δόκιμο Ουκρανό μοναχό που αγνοείται στο Άγιο Όρος από τις 16 Ιανουαρίου.

Για τις ανάγκες της έρευνας και προκειμένου να ερευνηθεί η διαδρομή που ακολούθησε ο μοναχός χρησιμοποιείται ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα χιονιού της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

 

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που υπάρχει στην περιοχή, η έρευνα είναι δυσχερής και η κίνηση των διασωστών γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Η έρευνα συνεχίζεται χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική του Αγίου Όρους.

Ο Ουκρανός δόκιμος μοναχός φιλοξενούταν σε κελί στο Άγιο Όρος και στις 16 Ιανουαρίου έφυγε, προκειμένου να επισκεφθεί κάποιον γνωστό του στη μονή Καρακάλλου. Ο δόκιμος έστειλε sms σε αυτόν τον γνωστό του, λέγοντας ότι δεν θα καταφέρει να φτάσει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Εκείνη την ημέρα, χιόνιζε και επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι έρευνες ξεκίνησαν στις 23 Ιανουαρίου και επικεντρώνονται στα μονοπάτια μεταξύ των Μονών Φιλοθέου και Καρακάλλου.

 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα