Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαίνια του Πέτρινου Διδακτηρίου στο συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Στανού

Το έργο της πλήρους αποκατάστασης του Πέτρινου Διδακτηρίου, στην Τ.Κ. Στανού, πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Γεώργιο Ζουμπά και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο, χοροστατούντως του πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου, Ἀρχιμ. Χρυσόστομου Μαϊδώνη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν από την ΠΕ Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα.Αικατερίνη Ζωγράφου, ενώ από το Δήμο Αριστοτέλη έδωσαν το παρών ο πρώην Δήμαρχος, κ.Ιωάννης Μίχος, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Χαράλαμπος Λαζαρίδης, Ιωάννης Μητροφάνης και Δημήτριος Ψιλιάγκος, ο Πρόεδρος της Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλίας Τσιτσάνης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στανού, κ.Δημήτριος Γερακούδης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Στάμος και Κωνσταντίνος Γεωργούλας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Αρναίας, κ.Γεώργιος Διαμαντούδης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος κόσμου και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Το έργο αποτελεί ένα από τα πολλά έργα αναβάθμισης σχολικής στέγης που εκτελέστηκαν στον Δήμο Αριστοτέλη τη διετία 2014-2016, στο πλαίσιο πολυετούς προγράμματος (από το 2010) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Χαλκιδικής, με τη συγχρηματοδότηση του Δήμου και η ολοκλήρωσή του αποτελεί πρώτιστα αποτέλεσμα συνεργασίας της Σχολικής Κοινότητας με τον Πρόεδρο της Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής – κ.Ηλία Τσιτσάνη, τον κ.Δήμαρχο, τον κ.Αντιπεριφερειάρχη, την Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χαλκιδικής την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περ/ντος & Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη και το Τοπικό Συμβούλιο Στανού. Η υλοποίησή του έδωσε δε, οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την τοπική Σχολική Κοινότητα τα τελευταία είκοσι χρόνια, αφού ήδη από το 1997 και μέχρι το 2009, έγιναν αλλεπάληλες αυτοψίες από Επιτροπές Μηχανικών της τότε Νομαρχίας Χαλκιδικής, για να διαπιστωθεί πιθανή επικινδυνότητα του σχολείου, ενώ το έτος 2009 το κτίριο χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνο» και εγκαταλείφθηκε (εκκενώθηκε) οριστικά στις 13-11-2009, παραμένοντας έκτοτε κλειστό. 

Ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με την ΠΕ Χαλκιδικής, κατόπιν του από 10-06-2015 σχετικού αιτήματος του Διευθυντή του σχολείου, σε εφαρμογή της με αριθ.36/2014 μελέτης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περ/ντος και Πολεοδομίας του Δήμου, η οποία εκπονήθηκε από ιδιώτη μελετητή, και παρελήφθη από τον Δήμο το 2015, και με την επίβλεψη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χαλκιδικής, προχώρησε στην οριστική αποκατάσταση του Πέτρινου Διδακτηρίου, με υλοποίηση παρεμβάσεων όπως η πλήρης ανακατασκευή της στέγης, η κατασκευή περιμετρικών σενάζ για την στατική ενίσχυση του κτιρίου, η αμμοβολή και αρμολόγηση του εξωτερικού πέτρινου τοίχου, η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με νέα, ανώτερης ενεργειακής κλάσης και ο ελαιοχρωματισμός όλων των επιφανειών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα