Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανήσυχοι οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής από τις ζημιές του χιονιά - Ζητούν την επίσκεψη εκτιμητών

- Οδηγίες του Ινστιτούτου Ελιάς για τις ζημιές σε ελαιόδεντρα από τα χιόνια

 

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των ελαιοπαραγωγών της Χαλκιδικής καθώς τις ημέρες της ηλιοφάνειας, μετά τον μεγάλο χιονιά, εμφανίστηκαν καταστροφές σε ελαιόδεντρα. 

 

Όπως ανέφεραν παραγωγοί στο halkidikinews.gr φαίνεται ότι σε κάποιες περιοχές, ειδικά της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, θα υπάρξει μεγάλη καταστροφή των ελαιοδέντρων λόγω του παγετού. Οι θερμοκρασίες που επικράτησαν στις περιοχές αυτές από 9 έως 12 Ιανουαρίου κυμάνθηκαν από -4 έως -10 βαθμούς Κελσίου. 

 

Οι παραγωγοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για ενδεχόμενη μεγάλη ζημιά στο φυτικό κεφάλαιο των ελαιοδέντρων, το οποίο όμως θα φανεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. 

 

Παρά το ότι σε πολλές περιοχές της χώρας έγιναν καταγραφές των ελαιοδέντρων που επλήγησαν από τον παγετό, στη Χαλκιδική δεν έγινε κάτι ανάλογο.

 

Οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν να υπάρξει άμεσα παρέμβαση από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους Δήμους, ώστε να επισκεφτούν τις διάφορες περιοχές Κασσάνδρας και Σιθωνίας εκτιμητές και να κινηθούν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων.

halkidikinews.gr
Δ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΙΑΣ

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα