Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Ε Επικαιρότητα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χαλκιδική - Εγκλωβίστηκαν κτηνοτρόφοι στη Σιθωνία

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλους τους δήμους της Χαλκιδικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει άμεση διαχείριση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νομό από το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Η κήρυξη ισχύει για 15 μέρες και οι δήμοι θα πρέπει να διαχειριστούν τις ανάγκες που προκύπτουν απ΄το χιονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά την περίοδο μετά τα χιόνια που σε πολλές περιοχές οι δήμαρχοι εκφράζουν φόβους για πλημμυρικά φαινόμενα. 

 

 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ

Στο μεταξύ, μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει στο δήμο Σιθωνίας για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στη Συκιά και στη Νικήτη. "Ζητήσαμε και την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία μας έστειλε ερπυστριοφόρο της Β΄ ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τις κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Κερασιάς, όπου βρίσκονται 7 κτηνοτρόφοι, ενώ έχει στείλει και ο δήμος μισθωμένο ερπυστριοφόρο μηχάνημα" ανέφερε στο halkidikinews.gr ο αντιδήμαρχος, Κυπαρίσσης Ντέμπλας. 

Την ίδια ώρα άλλο μηχάνημα του δήμου Σιθωνίας βρίσκεται στην επιχείρηση επεγκλωβισμού κτηνοτρόφων στις περιοχές "Μαραθιά" και "Ξεράδια", πάνω από το Πόρτο Κουφό. Στη Νικήτη νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν 2 κτηνοτρόφοι με μηχάνημα του δήμου. 

halkidikinews.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα