Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δωρεά όπλων airsoft για εκπαίδευση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής,  παρέδωσε την Παρασκευή τέσσερα πιστόλια airsoft τύπου Gas Blow Back (GBB) μαζί με τα παρελκόμενα τους για χρήση από το Γραφείο Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.

 

"Προβήκαμε στη συγκεκριμένη κίνηση με γνώμονα την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εκπαίδευση των υπηρετούντων στην Δ.Α. Χαλκιδικής και αντιλαμβανόμενοι της ανάγκης για  νέες μεθόδους διδακτικής και εξάσκησης έτσι ώστε να προσφέρουμε στους  συναδέλφους εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στα υψηλότερα δυνατά στάνταρ.

Τα εν λόγω πιστόλια θα δώσουν την δυνατότητα στην κάλυψη των αναγκών μας για την εξέλιξη σεναρίων role-playing στην εκάστοτε εκπαιδευτική σειρά. Το πλεονέκτημα αυτών των σεναρίων είναι ότι προσφέρουν πολύ ποιοτική διαδραστικότητα μεταξύ υπόπτων και Αστυνομικών καθιστώντας τα αναπόσπαστο κεφάλαιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας" επεσήμανε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης κατά την παράδοση των όπλων. 

 

Να σημειωθεί ότι ο εκάστοτε εκπαιδευτής θα μπορεί να επιλέγει πραγματικά περιστατικά του παρελθόντος και να τα μετατρέπει σε ρεαλιστικά σενάρια, καλώντας τους εκπαιδευόμενους να διαχειριστούν την εκάστοτε κατάσταση εφαρμόζοντας τις διδακτέες τακτικές και τεχνικές.

 

Η παράδοση έλαβε χώρα στο γραφείο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, Ταξιάρχου κ. Παναγιώτη Κουτουζου, παρουσία του ιδίου αλλά και αστυνομικών τόσο από το Γραφείο Εκπαίδευσης όσο και εκπαιδευόμενων από ομάδα Ο.Π.Κ.Ε του Νομού.

 

Ο Ταξίαρχος αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Ένωσης για την δωρεά, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε για αυτή την πρωτοβουλία της Ένωσης εντυπωσιάστηκε και δήλωσε ότι αποτελεί μια πρωτοποριακή ενέργεια που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τους συναδέλφους αφού ανεβάζει πολύ τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

 

Από την πλευρά της η Ένωση θεωρεί ότι η συγκεκριμένη δωρεά θα βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, έτσι ώστε σε μια κοινωνία που οι σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας απαιτούν συνεχή εγρήγορση και αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, να έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν κατάλληλα και πιο αποτελεσματικά, αφού για τους αστυνομικούς υπαλλήλους η προστασία των ανθρώπων, αποτελεί το Α και το Ω για την δράση τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα