Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τι απαντά ο Κ. Γαβρόγλου για τις ελλείψεις καθηγητών στη Χαλκιδική -VIDEO-

Σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη με θέμα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στην Β/θμια Εκπαίδευση του Ν. Χαλκιδικής, απάντησε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου.

 

Ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι άμεσα, από την επόμενη εβδομάδα, τα κενά θα καλυφθούν, μέσω των έκτακτων πιστώσεων που εγκρίθηκαν με πρόσφατη τροπολογία και την πρόσληψη 1.000 περίπου αναπληρωτών, οι οποίοι από εχθές Πέμπτη 8 Νοεμβρίου άρχισαν να προχωράνε σε αναλήψεις υπηρεσίας στα σχολεία τοποθέτησής τους.

 

Συμπλήρωσε επίσης ότι αυτά τα κενά πολλές φορές δημιουργούνται μετά από νόμιμες άδειες Εκπαιδευτικών και ασθένειες και το Υπουργείο δεν είναι σε θέση να τα γνωρίζει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οπότε και αυτονόητα χρειάζεται κάποιος σχετικός χρόνος μέχρι την κάλυψή τους.

 

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε επίσης ότι για πρώτη φορά προσλήφθηκαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Συγκεκριμένα 19.000 εκπαιδευτικοί, 9.000  της Ειδικής Αγωγής όταν ο αντίστοιχος αριθμός το 2011 ήταν μηδενικός.

 

Κατέληξε λέγοντας ότι τα θέματα της εκπαίδευσης δεν  μπορούν να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη και έκλεισε τονίζοντας ότι οι ολιγάριθμες τάξεις τεσσάρων –πέντε παιδιών,  για την λειτουργία των οποίων γίνονται πολλές φορές  επίμονες εκκλήσεις κυρίως από γονείς δεν συστήνονται παιδαγωγικά.

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα