Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Ιγγλέζη: Υπέρμετρη βία της αστυνομίας στην πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται έντονα για την υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας και τα όσα έγιναν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού την Κυριακή:

 

"Την Κυριακή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού. Την πορεία κάλεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Μεγάλης Παναγίας, Νέας Προποντίδας και Νεολαίας Ιερισσού και είχε ως σκοπό να καταλήξει έξω από τις πύλες του εργοστασίου της Ελληνικός Χρυσός.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν  τον δημόσιο δασικό δρόμο αρκετά χιλιόμετρα πριν την πύλη εμποδίζοντας τη διέλευση των πολιτών από δημόσιο δρόμο, απαγορεύοντας την πρόσβαση όχι μόνο στην είσοδο του εργοταξίου αλλά και στους άλλους δασικούς δρόμους που δεν σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Στο σημείο αυτό, υπήρξε εύλογη διαμαρτυρία και αντιπαράθεση των διαδηλωτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία απάντησε με ρίψη κροτίδων λάμψης και επίθεση με γκλοπ, χτυπώντας στα τυφλά και τραυματίζοντας αρκετούς διαδηλωτές, ανάμεσά τους και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αριστοτέλη που προσπάθησε να μεσολαβήσει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Βάσει των παραπάνω, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για την υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας, χωρίς μάλιστα να έχει πραγματοποιηθεί ανάλογη πρόκληση από την μεριά των διαδηλωτών. Έχω ήδη ζητήσει την διεξαγωγή ΕΔΕ τόσο από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής όσο και από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα. Είναι πάγια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το δικαίωμα στην διαμαρτυρία δεν ποινικοποιείται.

Με την θεσμική μου ιδιότητα, θα συνεχίσω να ασκώ κάθε δυνατή πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα