Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μεταλλωρύχοι: η δικαστική απόφαση δικαιώνει τους αγώνες μας

 

Το Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαιτησίας, με την οποία το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι δεν τεκμηριώνεται πρόθεση της εταιρείας να μεταβάλει το εγκεκριμένο επενδυτικό της σχέδιο για τα Μεταλλεία στη Χαλκιδική, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής Μονάδας Μεταλλουργίας στο Μαδέμ Λάκκο για παραγωγή καθαρών μετάλλων, χρυσού, χαλκού και αργύρου.

 

Η δικαστική απόφαση δικαιώνει πρωτίστως τους δικούς μας αγώνες, μιας και εμείς είμαστε αυτοί που εάν ποτέ και από οποιονδήποτε κι αν υπήρξε ή υπάρξει στο μέλλον τέτοια πρόθεση μεταβολής του έργου, δεν θα επιτρέπαμε επ’ ουδενί να επιτευχθεί».

 

Όπως επισημαίνουν στη συνέχεια οι εργαζόμενοι, «έχουμε δώσει αγώνες:

 

-για την ανάπτυξη των Μεταλλείων μας όπως έχουνε αδειοδοτηθεί με την ΜΠΕ που εγκρίθηκε το 2011, ανεξάρτητα από τα πολιτικά και μικροπολιτικά συμφέροντα επιτέλους.

 

-για ένα ενιαίο και αδιαίρετο έργο, με ορίζοντα λειτουργίας τουλάχιστον 30 ετών.

 

-για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στη Β.Α. Χαλκιδική.

 

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη την θετική εξέλιξη της διαιτησίας, αναμένουμε την έκδοση των αδειών που υπολείπονται για τα επιμέρους έργα, σε ρυθμούς κανονικής ευρωπαϊκής χώρας. Όπως απαιτούμε άμεσα απόφαση της εταιρείας για επανεκκίνηση του έργου της σήραγγας Ολυμπιάδας – Μαδέμ Λάκκου καθώς και επανεκκίνηση των επιμέρους έργων στις Σκουριές τα οποία είναι αδειοδοτημένα.

 

Το έργο είναι ενιαίο και επιβάλλεται να παραμείνει ενεργό στο σύνολο του, όπως επιβάλλεται να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους. Εκεί όπου έχτισαν ένα έργο από το μηδέν, το έφτασαν μέχρι εδώ και δικαιούνται να το δουν να ολοκληρώνεται. Αυτό το έργο υπερασπιζόμαστε εδώ και δεκαετίες και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε το πολεμά ή το υποσκάπτει.

 

-Παραμένουμε έτοιμοι να αντιταχθούμε σε οποιασδήποτε απόφαση θίγει τα συμφέροντα των μεταλλωρύχων

 

-Παραμένουμε ενάντιοι στο εργολαβικό καθεστώς και τη μη τήρηση της απασχόλησης του εντόπιου εργατικού δυναμικού

 

-Και ζητάμε όλα τα προβλεπόμενα οφέλη προς τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία για τα οποία η εταιρεία έχει δεσμευτεί και έχει επαναλάβει ο ίδιος ο G. Burns στην πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα