Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το δεύτερο KOUZINA trip 2018 με Αυστριακούς δημοσιογράφους

Το δεύτερο KOUZINA trip 2018 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 18 μέχρι και τις 21 Μαΐου με τη συμμετοχή τριών (3) έγκριτων Αυστριακών εκπροσώπων Τύπου, διαπιστευμένων στο τουριστικό ρεπορτάζ, οι οποίοι θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Αυστρίας.

 

Η επίσκεψη των Αυστριακών θα ξεκινήσει από τις πλαγιές του Χολομώντα και θα καταλήξει στην Αρναία, όπου θα λάβουν μέρος «στη γιορτή του ψωμιού, του μελιού και του ζυμαριού», στην οποία θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης «Εργάνη». Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφθούν τα Αρχαία Στάγειρα και το Αριστοτελικό Όρος, καταλήγοντας στην πράσινη Βαρβάρα, για να παρακολουθήσουν τη γιορτή με τίτλο «από τον Ψηλορείτη στο Βουνό του Αριστοτέλη». Αφού περιπλανηθούν στο Στρυμωνικό Κόλπο και παρακολουθήσουν τη διαδικασία συλλογής μυδιών στις ξακουστές μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας θα δοκιμάσουν το μενού του chef Βασίλη Τζόντζου, ο οποίος στις 20 Μαΐου «δραπετεύει» από την κουζίνα του Grand Hotel Palace και δημιουργεί «αρχαιοελληνικά πιάτα» σε εκείνη του restaurant Akroyiali. Η γευστική και ταξιδιωτική περιπλάνηση των Αυστριακών θα τερματίσει στη Θεσσαλονίκη, όπου οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν ένα food & culture πρόγραμμα στην καρδιά της συμπρωτεύουσας.

 

Το ζητούμενο στην εν λόγω περιήγηση είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού και περιπατητικού μοντέλου διακοπών, το οποίο συνδέεται και αναδεικνύεται μέσα από τη γαστρονομία, τις οινικές περιηγήσεις και την πρωτογενή παραγωγή – ενώ δένεται απίστευτα με εκείνο που προσφέρεται σε αφθονία στη Θεσσαλονίκη και συναρπάζει πάντα τους εκλεκτικούς Αυστριακούς επισκέπτες.

 

Γευστικά η εν λόγω περιπλάνηση προωθεί την ντόπια μελοπαραγωγή όπως αυτή συνδυάζεται με τις αυθεντικά σπιτίσιες ζύμες, προβάλλει εκείνα τα βότανα του Αριστοτελικού Όρους που καταγράφονται σε συγγράμματα του Θεόφραστου από την εποχή των αριστοτελικών ημερών και απογειώνει την πλούσια ψαροπαραγωγή του Στρυμωνικού Κόλπου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα