Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

"Πάσα στα θρανία" για τους μαθητές της Ολύνθου

Ξεχωριστές εμπειρίες έζησαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ολύνθου στο πλαίσιο του προγράμματος της  Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία», που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Στα παιδιά μίλησαν για τα ιδανικά που πηγάζουν από το ποδόσφαιρο, ο πρωταθλητής Ευρώπης Φάνης Κατεργιαννάκης, και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αναπληρωτής καθηγητής προπονητικής ποδοσφαίρου ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης,  Θωμάς Μεταξάς.

 

Ο κος. Μεταξάς μίλησε στα παιδιά για την φιλοσοφία του ποδοσφαίρου και  μέσα από τα βίντεο αναφέρθηκε στον αλληλοσεβασμό, την συναδελφικότητα, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουν οι αθλητές ακόμη και τους αντιπάλους σε περίπτωση ήττας. Ιδιαίτερη στιγμή που καθήλωσε τους μαθητές ήταν η προβολή βίντεο παιδιού με «ειδικές ανάγκες» που έπαιζε και χαιρόταν με μοναδικό τρόπο το παιχνίδι του ποδοσφαίρου.

 

Ο κ. Κατεργιαννάκης απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και πέρασε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει το «εγώ» αν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους. «Ήμασταν μια παρέα στο Euro είπε και γι’ αυτό καταφέραμε το αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο!» Σε ερώτηση μικρού μαθητή για το πώς ένοιωθε που καθόταν στον πάγκο και δεν έπαιζε!  Βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στον εγωισμό που έχουν οι ποδοσφαιριστές και δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο!

Στους μαθητές και τις μαθήτριες μοιράστηκαν ειδικά σχολικά εγχειρίδια (έκδοση ΕΠΟ), φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων και φανέλες με το λογότυπο του προγράμματος. Στο σχολείο δόθηκε μια μπάλα ποδοσφαίρου και μία φανέλα της Εθνικής Ομάδας.

 

"Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία βλέποντας  τη χαρά στα μάτια των παιδιών και τέτοιες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις παιδικές ψυχές.  Τα σχολεία ανοικτά στην κοινωνία έχουν ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες που προωθούν  το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου στους μικρούς μαθητές" ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Μισαηιλίδης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Αυγέρης και ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπ. Περ. Χαλκιδικής κ. Μπότσας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα