Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με τρία ασθενοφόρα η Χαλκιδική το χειμώνα - 400 χλμ. σε μια μέρα!

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στον Πολύγυρο το σημερινό περιστατικό, καθώς δεν υπήρχε διαθέσημο ασθενοφόρο στην πρωτεύουσα του νομού για να μεταφέρει μια τραυματισμένη ηλικιωμένη στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Μάταια περίμενε η αστυνομία και η πυροσβεστική,  ασθενοφόρο από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, για να μεταφερθεί μια 85χρονη τραυματίας από το συμβάν στο σούπερ μάρκετ του Μασούτη. 

Το ασθενοφόρο μετέφερε άλλο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη και έτσι η γυναίκα μεταφέρθηκε με όχημα της πυροσβεστικής στο νοσοκομείο. Όσοι βρέθηκαν στο συμβάν αναρωτήθηκαν πόσο ασφαλείς μπορεί να αισθάνεται κανείς, ακόμα και μέσα στην πόλη...

Το halkidikinews.gr έκανε μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσει που βρίσκονταν το μεσημέρι της Παρασκευής τα ασθενοφόρα.

 

Η κατάσταση στο νομό Χαλκιδικής με την έλλειψη ασθενοφόρων είναι τραγική 

 

Στη Χαλκιδική τον χειμώνα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μόνο τρία ασθενοφόρα. Την ώρα του τροχαίου στον Πολύγυρο, τα τρία ασθενοφόρα βρίσκονταν σε άλλα επείγοντα περιστατικά. 

 

Το ασθενοφόρο του Πολυγύρου μετέφερε καρδιολογικό επεισόδιο στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και την ώρα που κλήθηκε, επέστρεφε στα Ν.Μουδανιά για να παραλάβει εγκεφαλικό επεισόδιο και να το μεταφέρει και αυτό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

 

Το ασθενοφόρο των Ν.Μουδανιών πήρε το σήμα από τον Πολύγυρο, όταν βρισκόταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την επιστροφή του στη Χαλκιδική από περιστατικό που είχε μεταφέρει στο Παπανικολάου.

 

Τέλος, το ασθενοφόρο του Αγίου Νικολάου βρισκόταν στην Ιερισσό για μεταφορά εγκεφαλικού επεισοδίου. Όμως το συγκεκριμένο ασθενοφόρο από το πρωί πήγε από Πολύγυρο στην Αμμουλιανή να παραλάβει σοβαρό περιστατικό, επέστρεψε στον Πολύγυρο και ξαναέφυγε για το περιστατικό της Ιερισσού. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του Αγίου Νικολάου την Παρασκευή έκανε εντός της Χαλκιδικής 400 χιλόμετρα!!!

 

"Η κατάσταση στη Χαλκιδική είναι τραγική. Δεν επαρκούν τα ασθενοφόρα και επιπλέον είναι λάθος ο σχεδιασμός" ανέφερε στο halkidikinews.gr o εκπρόσωπος Τύπου και ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Μαρίνης. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο νομός Χαλκιδικής έχει πολλές ιδιαιτερότητες με μεγάλες αποστάσεις και αυτό δεν έχει ληφθεί ποτέ υπόψη των υπευθύνων. "Όταν υπάρχουν μόνο τρία ασθενοφόρα και πρέπει να μεταφέρουν περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, αντιλαμβάνεστε ότι μένει ακάλυπτος ένας μεγάλος τομέας". 

 

Το Σωματείο των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ έχει επισημάνει τα προβλήματα της Χαλκιδικής, καθώς το χειμώνα θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 5 ασθενοφόρα και 8 το καλοκαίρι. "Πρέπει επιτέλους τα Νοσοκομεία να έχουν δικά τους ασθενοφόρα, ώστε το ΕΚΑΒ να ασχολείται με πολύ σοβαρά περιστατικά. Επιπλέον έχουμε πει επανειλημμένως για εξορθολογισμό των κλήσεων" ανέφερε ο κ.Μαρίνης.

Γ.Α.
halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα