Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δώδεκα χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Καλάνδρα

Την ποινή των 12 ετών κάθειρξης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε υπήκοο Αλβανίας για τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το βράδυ της 26ης Μαίου 2015 σε οικισμό της Καλάνδρας, όταν ο κατηγορούμενος και ήδη καταδικασθείς, είχε στήσει ενέδρα στο θύμα, επίσης αλβανικής καταγωγής, και του κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές, επιχειρώντας να του αφαιρέσει τη ζωή, σύμφωνα και με την απόφαση του Δικαστήρίου.

Το συμβάν είχε γίνει έμπροσθεν των κατοικιών θύτη και θύματος καθώς οι δυο τους ήταν γείτονες.

Ο συνήγορος υπέρασπισης του θύματος και μυνητού, κ. Στέλιος Βαλιάνος τόνισε οτι : "Το ποινικό δικάστηριο απέδωσε δικαιοσύνη. Κόντρα στα επιχείρηματα του δράστη, απεδείχθη οτι ο δόλος και η πρόθεση του ήταν ανθρωποκτόνος. Την ημέρα της άνανδρης επίθεσης ο καταδικασθείς ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή του εντολέα μου. Από την ημέρα του εγκλήματος η ζωή του θύματος και της οικογένειας του είχε ανατραπεί πλήρως και είχε βυθιστεί στο φόβο και την ανασφάλεια, καθώς ο δράστης παρέμενε ασύλληπτος. Ελπίζω η εκτέλεση της απόφασης αυτής να σωφρονίσει το δράστη, ο οποίος επέδειξε τα ταπεινότερα ένστικτα απέναντι στο ύψιστο αγαθό της ζωής και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή. Δηλώνω την ικανοποίηση μου για την ομόφωνη κρίση των Δικαστών και των Ενόρκων".

Ο καταδικασθείς αναμένεται να ασκήσει έφεση κατα της απόφασης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα