Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Πολύγυρος τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του νομού η μνήμη του Αγίου Νικολάου και οι κάτοικοι του Πολυγύρου τίμησαν τον πολιούχο τους στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

 

Το πρωί τελέσθηκε όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ.Νικοδήμου. Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νικολάου και στο παράδειγμα που αποτελεί η βιωτή του για το σύγχρονο άνθρωπο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχές του σε όλους τους Πολυγυρινούς.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στον κεντρικό δρόμο του Πολυγύρου. Τη λιτανεία συνόδευε η μπάντα του Δήμου Πολυγύρου.

Στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, εκπρόσωποι φορέων της πρωτεύουσας και πλήθος κόσμου. Σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία στον Πολύγυρο παρέμειναν κλειστά.

Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ο κατ' εξοχήν προστάτης των ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού, γιατί στην αφήγηση της ζωής του, αναφέρονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Γι' αυτό και όλα τα πλοία του πολεμικού ναυτικού, καθώς και όλα τα εμπορικά, φέρουν την εικόνα του. Γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας και έγινε ηγούμενος της Μονής Σιών στα Μύρα της Λυκίας και αργότερα επίσκοπος της πόλης. Ο Άγιος Νικόλαος έλαβε μέρος και στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, το 325, όπου καταδικάστηκε ο αιρετικός Άρειος.

halkidikinews.gr
φωτ./video aetoshal.blogspot.com


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα