Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα ERASMUS+ από το Επιμελητήριο

Την πρώτη ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα ERASMUS+ διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο.


Το Επιμελητήριο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + ως εταίρος στη Δράση ΚΑ2: Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών - Στρατηγικές Συμπράξεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices-Strategic Partnerships) και τίτλος του έργου είναι “TRAM-WBL Engaging SMEs for Quality Transnational WBL experiences”.



Σκοπός του προγράμματος είναι η διευκόλυνση των σπουδαστών της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην εύρεση κατάλληλης για αυτούς θέσης για πρακτική εξάσκηση (μαθητεία) σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων να προσελκύσουν αποφοίτους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε προσφερόμενες από αυτούς θέσεις μαθητείας (international work based learning – WBL).



Η διοργάνωση της ημερίδας, που είναι η πρώτη από τις τρεις που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, εντάσσεται στις προγραμματισμένες του δράσεις στο πλαίσιο δημοσιοποίησης του προγράμματος.



Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου, οι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργείται στο πλαίσιο του προγράμματος και μέσω της οποίας θα γίνεται η αναζήτηση για τοποθέτηση σε θέσεις μαθητείας στο εξωτερικό.



Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Ειδικό Επιστημονικό Σύμβουλο και υπεύθυνο των προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κο Μήντο Δημήτριο, καθώς και από τους εξωτερικούς συνεργάτες του - εξειδικευμένοι σύμβουλοι σε ευρωπαϊκά προγράμματα - Δρ Ταμβακίδη Στέλιο και Δημητριάδη Ξενοφώντα.



Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί της επαγγελματικής εκπαίδευσης, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, ενώ το επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος του, κος Κουφίδης Ιωάννης ο οποίος και απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και ο Γενικός Γραμματέας του, κος Χούτας Στυλιανός.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα