Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε το Μνημείο του Αγ. Σιλουανού στο Γομάτι -ΦΩΤΟ-

Σε μια πανηγυρική τελετή στον Ιερό Ναό Πανάγιας Γοργοεπηκόου Γοματίου τελέστηκαν τα εγκαίνια του μνημείου προς τιμήν του Αγίου Σιλουανού του Αγιορείτη παρουσία εκπροσώπων φορέων, επισήμων και κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

 

Τον αγιασμό τέλεσε ο ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ιερισσού, αρχιμανδρίτης, Ιγνάτιος Ριγανάς, παρουσία του Έλληνα συμβούλου του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, του Δημάρχου Αριστοτέλη, Γιώργου Ζουμπά και της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρώσικο Σπίτι», Ιουλίας Γαβρίλοβα. Τις εκδηλώσεις των εγκαινίων πλαισίωσαν χορευτικά συγκροτήματα. 

 

Μετά από την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδιμήρου Πούτιν στο Άγιο Όρος, οι μοναχοί της  Μονής Αγ.Παντελεήμονα, ζήτησαν να ιδρυθεί ένα μνημείο του Αγίου Σιλουανού. Με χρήματα των πιστών από τη Ρωσία, ο κ.Πούτιν φρόντισε ώστε το μνημείο να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια το δώρισε στο πανελλήνιο πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι».  Ο εφημέριος του Γοματίου πατήρ Αναστάσιος ζήτησε να τοποθετηθεί έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Γοργοεπηκόου και με τη συμπαράσταση της κοινότητας και του Δήμου Αριστοτέλη, τοποθετήθηκε στο χωριό. 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα